Witam
mam pytanko jak wyciagnac znaczek VW z tylnej klapy tak aby go nie uszkodzic bo chce sobie go pomalowac na czerowo?
z gory dzieki za odpowiedzi
pozdraVWiam
powiem ci jak ja to zrobilem.. wyrwalem go i obłamałem te bolce i przykleilem znaczek ladnie na kropelke... ladnie posmarowalem boki znaczka i super sie trzyma
Drugi sposob to ...
Wez dobra gąbke, farbe psikaj np na denko od sloika i maczaj gabke i maluj ladnie znaczek ... robilem tak rybke moja i powiem ci ze wyszlo mi elegancko... tylko ze najpierw ta gabka pierwsza warstwa, pozniej druga i tak az ladnie bedzie wygladac... nie ma co sie z tym spieszyc, poczekaj az wszystko wyschnie i dopiero nastepna warstwa.
ok dzieki chlopaki za pomoc, to czekam na pogode i sie biore za to, mysle ze chyba delikateni to wyjme a jak peknie to sie jakos przykleji chocby na kropelke
dzieki jeszcze raz pluskiki poleca
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2010-03-03, 08:36
Podłącze się pod temat. A jak jest mocowany napis Golf ten z tyłu auta? Też jest klejony czy na jakieś bolce? Mam zamiar się go pozbyć ale nie chcę z kolei żeby zostały mi tam jakieś dziury. Z góry dzięki za pomoc!!
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-03-03, 08:58
czaro napisał/a:
A jak jest mocowany napis Golf ten z tyłu auta?
on jest akurat pryklejony mocna tasma .Najlepeij podgrzewaj suszarka i pomału odklejaj,u mnie niestety podczas odklejania w niektórych iejscach poodchodzil lakier.
a wiec tak juz to zrobilem, znaczek w klapie był przyklejony ori na taka tasme dwustronna gąbkowa, juz pomalowalem go elegancko na czerwono , jak myslicie czy zwykła tasma dwustronna po dobrym odtłuszczeniu bedzie dobrze trzymac znaczek do klapy?
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-03-04, 12:53
memura napisał/a:
jak myslicie czy zwykła tasma dwustronna po dobrym odtłuszczeniu bedzie dobrze trzymac znaczek do klapy?
napewno nie ,mówie ci wez kup klej dwuskladnikowy wymieszaj nałoz na znaczek niedyzo zeby sie nie wylewało ,wloz znaczek na miejsce i dla zabezpieczenia zaklej go tasma malarsaka i niech schnie i nie ma bata zeby odpadł.