Silnik: 1.9
Wysłany: 2011-10-23, 21:42 Zepsuty zamek ?
Witam . Mam taki mały problem , a mianowicie , zepsuł mi się zamek od strony kierowcy ( muszę wsiadać od strony pasażera ) kluczyk się kręci , bez żadnego oporu , jak od środka wciskam to normalnie reaguje centralny i wszystkie się zamykają, jak otwieram od środka to samo , tylko drzwi się już otworzyć nie da . Wiecie może od czego to może być i jak to naprawić ? Z góry dzięki za porady
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2011-10-23, 22:13
a to w ogole nie mozesz drzwi otworzyc troche pozno i nie zajarzylem haha czyli pewnie sprezyna poszla i zamek nie otwiera tak czy siad trzeba rozebrac inaczej nie otworzysz drzwi by je naprawic.
Mam podobny problem. Zamek ood strony kierowcy mi padł kluczyk przekręca się normalnie tylko w jakimś zakresie jednak drzwi zamknięte,Rygielek się nie rusza. Otwieranie tylko ze środka Co może być przyczyną ? Strzeliła ta łopatka wewnątrz ? Wymienić cały zamek od razu ? czy tylko jakąś część ?
Silnik: 1.9
Wysłany: 2011-10-25, 21:16
to masz kolego ten plus , że od środka otworzysz ja wgle nie mogę , wczoraj rozebrałem drzwi , ale nie miałem już czasu dokończyć , jutro wezmę się za to
[ Dodano: 2011-10-26, 15:07 ]
Nie da rady zdjąć tapicerki przy zamkniętych drzwiach