Witam!
Mam problem ze zbiorniczkiem spryskiwaczy, mianowicie na pewno gdzieś jest przeciek bo jak wlałem 4litry płynu za godzinkę nie było już wcale. O co się rozchodzi. Na pewno potrzebuje cały zbiorniczek ( jak ktoś ma to chętnie kupię ) z tym nie będzie problemu. Ale obawiam się że są wężyki gdzieś pęknięte i je będzie trzeba wymienić a z tego co szukałem to nigdzie ich nie mogę znaleźć. Może ktoś wie co to za rozmiar albo gdzie można takowe zakupić. Z góry dzięki za odpowiedź
_________________ Ponieważ nie mam co robić to pisze,ponieważ nie mam co pisać to kończę
Silnik: 1.9 TDI GL (1Z) Pomógł: 11 razy Wiek: 30 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 953 Skąd: Świecie
Wysłany: 2009-03-26, 11:03
Kompletnie wyciekło wszystko? Czy poziom zatrzymał się na wysokości tam gdzie do zbiorniczka wchodzi króciec pompki? U mnie uciekało właśnie w tym miejscu, ale troszeczkę silikonu wokół króca pompki załatwiło sprawę
Wszystko wszystko W ogóle jak wlewałem widziałem że już cieknie ale myślałem że to się zatrzyma w którymś miejscu... niestety myliłem się
_________________ Ponieważ nie mam co robić to pisze,ponieważ nie mam co pisać to kończę
seb [Usunięty]
Wysłany: 2009-03-26, 12:09
a moze to wezyki trzeba wymienic albo posprawdzac na laczeniach????
ja bym zaczal od tego, a wezyk kupisz z metra w jakims sklepie ogrodniczym, jak bedziesz sprawdzal laczenia zmierz srednice.
Już nie cieknie...
Kupiłem wąż za 3,20zl i sprawa załatwiona. Oba wężyki i do tylnej i do przedniej szyby były zerwane... Kwestia zakupu identycznego wężyka nie wchodzi w grę bo połączyć oba końce jest a wykonalne. Kupiłem wężyk dużo większy i ten mniejszy wsadziłem do środka zacisnąłem opaską i wszystko działa. Być może nie jest to fachowo zrobione ale ważne że problem rozwiązany. Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Pozdrawiam!