Witam,
Już od dawna zamierzam się wymienić zamek tylnej klapy i znalazłem coś takiego na Allegro ale tam jest napisane ,że nie pasuje do centralnego zamka...Co o tym sądzicie? Da się to jakoś ominąć ?
http://moto.allegro.pl/no...1844252692.html
Wymieniam ,bo nawet wymiana wkładki mi nie pomogła. Zamek był już niesprawny po kupnie auta. I tak go poprzerabiałem żeby centralny go zamykał,bo z tylnej klapy nie da rady. Zawsze otwieram/zamykam od strony kierowcy ,lub pasażera,ale ważne ,że się zamyka. Jednak denerwujące to jest że za każdym razem muszę otwierać z innych drzwi. Też mi się wydaje ,że ten z akcji będzie dobry ,ale wole się upewnić
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 23 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2573 Skąd: Kutno
Wysłany: 2011-10-07, 11:08
pewnie bęben jest tak brudny że trzeba mu zrobić gruntowną renowację i będzie działać. Możesz zaopatrzyć się w też centralny zamek na pilota i też będzie wygodnie.
Czyszczenie nie pomoże bo zamek jest lekko ułamany. Dopiero jak go rozebrałem to widać.Dlatego chcę kupić nowy,ale obawiam się ,że mogę kasę wydać na marne jak nie będzie pasował...No chyba ,że go jakoś przerobię. Zamówię go w przyszłym tygodniu i dam znać czy się udało.
Nie chce śmiecić i zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj.
Mam następujący problem: zamek w tylnej klapie w moim aucie można otworzyć wszystkim co płaskie Czy da się coś z tym zrobić czy trzeba wymienić zamek?
Silnik: 1.9 Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Lip 2011 Posty: 240 Skąd: Centrum
Wysłany: 2011-10-15, 15:56
Orientuje sie ktoś ile kosztuje komplet zamków do naszej gofów. Szwankuje mi stacyjka nie łapiąc czasem na rozrusznik, a tył też uszkodzony więc muszę wymienić komplet chyba.
Drugie pytanie czy nie można założyć zamków z innego auta na scyzoryk?
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2011-10-15, 18:30
arthorius pojedz na szrot i kup "komplet" czyli stacyjka i wkladki na drzwi i klape by bylo na jeden kluczyk jak jest w oryginale na szrocie bedzie taniej no i wtedy kupujesz centralny na scyzoryk i dorabiasz sobie go pod Twoj zamek i masz wszystko na scyzoryk