Witam,
wziąłem się dziś za konserwację zamka przed zimą. Wyjąłem go całego, ładnie wyczyściłem i zapakowałem z powrotem. I pojawił się kłopot, bo nie mogę zamknąć samochodu z pilota alarmu. Centralny otwiera samochód, mogę też zamknąć centrala z klucza i włączyć alarm - nie mogę jedynie zamknąć centralnego z pilota.
Podpowiedzcie co mogło się stać.
Witam.
Dalej są objawy jak w pierwszym poście, ale zauważyłem nową anomalię
Po ok. 20 sekundach od otwarcia samochodu z pilota samochód sam się zamyka - tzn centralny blokuje drzwi. Pomyślałem, że to ten czujnik w drzwiach kierowcy przestał działać i alarm sam się uzbraja, bo uważa że to było przypadkowe wyłączenie. Ale nie - niezależnie od tych czujników w drzwiach i w klapie alarm sam włącza się.
ja mam taki problem ze od strony kierowcy nie zamknę drzwi kluczem nie chce wo gule się przekręcić co jest nie tak od pasażera normalnie działa mam centralny zamek
Ja z kolei mam taki problem, że otworzyć z kluczyka mogę ale już zamknąć nie. Mam centralny zamek, jak zamykam wszystkie drzwi się zamkną oprócz drzwi od kierowcy.