Wysłany: 2011-10-26, 23:46 wzmocnienie zderzaków z pianki?
szukam szukam... i szukam... nawet na alledrogo nie mają... czy istniej w ogóle coś takiego w obrocie na rynku polskim jak nakładka pod zderzak z pianki? widziałem gdzieś kiedys jak ktoś do golfiacza zakładał - ja mam zderzak a pod zderzakiem pusto, potem dopiero "rama"
śmigam po stolicy i tak mnie naszło po ostatnim przetrzepaniu tyłka ze w razie co to by sie przydało na obcierki jakies
Silnik: 1.8 ABS + GAZ Pomógł: 15 razy Wiek: 22 Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 714 Skąd: ma wiedzieć ?
Wysłany: 2011-10-27, 00:17
hmmmmm takie "poduszki" chyba nie istnieja a napewno zle by wygladaly niestety trzeba podejmowac ryzyko jazdy lub nie jezdzic. kupic troszke farby pod kolor auta i malowac obcierki lepszej rady nie ma.
to w linku to wkładka styropianowa od zderzaka z wersji USA montowane jest na belke pod zderzak wersja euro tego nie miała
a wgule to niewiem o czym piszesz bo mówisz o wkładce do środka a szukasz czegoś na ocierki czyli z zewnątrz, to chcesz taką wkładke na zewnątrz zamontować czy jak?
Silnik: odpala.. Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 522 Skąd: ZSL , Koszalin
Wysłany: 2012-03-27, 14:47
ci-nek napisał/a:
kufaaa wiem ze nei ma poduszek.... chodzi mi o wzmocnienie właśnie "ze styropianu"... a czy nei da się tego z USA dopasować do euro?
znajduje się to między wzmocnieniem a zderzakiem.. ale nie pomoże to w uchronieniu się przed 'obcierkami' .. przed takimi rzeczami chroni zdrowy rozsądek i umiejętność oceny odległości..
Silnik: odpala.. Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2011 Posty: 522 Skąd: ZSL , Koszalin
Wysłany: 2012-03-27, 14:58
ci-nek,
jesli ktoś ci tak parkuje to znaczy ze z jego orientacją jest coś nie tak ..
poza tym jak będzie bum yo ten kawałek styropianu średnio ci pomoże.. jak masz ori niemiecki hak to za zderzakiem powinieneś mieć rurę o sporej średnicy...
nie mam ori niemieckiego haka POTRZEBUJE PIANKĘ na małe bum-obcierki miejskie, żeby co chwila nei klepać, tylko od czasu do czasu pojechać farbą, god dammnit!
Wysłany: 2012-03-27, 15:05
ci-nek, A wiec zrozum że nie montowali takich cudów w euro zderzak .. Jak wyrwiesz takie uesejowskie wypełnienie to może da się pokombinować o ile wzmocnienie euro nie różni się od tego Usa...
poza tym jak chcesz mieć cały przód to zachowaj stosowną odległość przed sobą... jak ktoś cię stuknie to całkiem prawdopodobne jest że ty nie stukniesz stojącego przed tobą... do diaska.
Nikt tego nie przerabiał bo jaki miałoby to sensjak tak mocno chcesz to kup sobie w budowlanym płyte grubego styropianu i tnij przeciez to groszowa sprawa. Moim zdaniem niema to jakiegokolwiek sensu uwierz mi że jak "przycierka" będzie na tyle duża że dojdzie do belki to żaden styropian Ci nie pomoże