Silnik: 1.9 D Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 11 Sty 2009 Posty: 54 Skąd: Rumia
Wysłany: 2009-01-14, 17:36
jak tydzien temu wymienialem wkladke to moze to zajelo mi jakies 2 minuty
po pierwsze
odlaczasz precik do otwierania i zamykania zamka
po drugie
masz tam taka zawleczke w ksztalcie litery U wyciagasz, nastepnie wyciskasz wkladke na zewnatrz i to wszystko
ta plastikowa listwa w niczym mi nie przeszkadzala
a potrzebujesz jeszcze ta wkladke bo jak wyciagniesz bez klucza to nie wiem czy czasem te zawleczki niepowypadaja, U mnie bylo to wszystko strasznie zapieczone i moglem odkluczyc ta klape doslownie wszystkim (dziewczyna mogla ja odkluczac paznokciem)
tylko przed wypchnieciem wyciagnij plastik ktory zamyka i otwiera
hehe ziomal wszystko oki dziekuje za pomoc ale to nie oto chodzilo
mi chodzi o wymiane tej wkladki inaczej zwanej zamkiem (a zamek jest nizej) chodzi o wymiane tej czesci http://allegro.pl/item525...f_iii_nowy.html
szczerze ja musze caly zamek bo ze starego zostal tylko guzik bez mechanizmu i zeby otworzyc bagaznik wyciagam guzior i palcem szukam ciegna by otworzyc bagaznik dlatego ponawiam pytanie jak zamontowac zamek w klapie bagaznika??
witam. a ja mam takie male pytanko.czy da sie jakos wyczyscic to, gdzie sie wklada kluczyk zeby zamknac tylna klape? bo mam tam pelno syfu... no i nie dam rady przekrecic kluczykiem poprostu czy to da sie jakos rozebrac, czy jak? bo nie wiem co zrobic, czy lac tam cos i probowac ruszac kluczykiem???
Silnik: 1.4 ABD 60KM + LPG Pomógł: 3 razy Wiek: 24 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 154 Skąd: Jelenia Góra / Bogatynia
Wysłany: 2009-01-31, 09:35
strzeliniasty, musisz wyciągnąć listwę na tablicą. Ściągasz tapicerkę z kalpy od wewnątrz (jest na jeden krzyżak i zatrzaski). Odpinasz z tyłu dwa ciągadełka co są w plastikowych zatrzaskach. Zamek ma być w pozycji otwartej, żeby go wyciągnąć. Wyciągasz go na zewnątrz klapy, do siebie, podważając od środka zatrzaski. Najpierw podważasz u góry, bo tam są zatrzaski. Jeśli masz cały nowy zamek, czyli to samo co wyciągnąłeś , nie tylko bębenek, to wstawiasz w odwrotnej kolejności.
Jeśli masz nowy bębenek, to musisz rozebrać zamek, ściągając z tyłu taką metalową podkładkę (wysuwasz ją), rozbiersz ostrożnie zamek od tej strony co podkładka ściągając taki kawałek plastiku, który obejmuje niecały okrąg tylnej części zamka i jest na zatrzaskach z dwóch stron. Wyjmij bębenek.Ważne !! - wyjmuj bębenek nad jakimś pojemnikiem bardzo ostrożnie żeby nie wypadł Ci mały metalowy trzpień. Wyjmujesz stary bębenek i wkładasz nowy, rozbierając ten nowy podobnie jak stary. Wkładasz do tej plastikowej części, montujesz do kupy.
Karol B., wyjmij zamek, włóż na noc do benzyny ekstrakcyjnej, bez uszczelki, wyjmij rano i zobacz, czy kluczyk wchodzi. jeśli nie to nie baw się wymień zamek. Ja na szrocie dałem 20 żł. Tylko tyle, że mam dwa kluczyki.