Wysłany: 2008-11-26, 12:18 wymiana uszczelki w szyberdachu
witam wszystkich, zauważyłem dzisiaj że uszczelka w moim szyberdachu nie jest dokładnie spasowana z moim dachem( pomiędzy uszczelką a dachem jest wystarczająco duża szpara żeby zobaczyć podłożony palec ) jest to pewnie spowodowane dostaniem się wody i atakiem mrozu co wynikiem tego jest szpara. Obawiam się że przez tą szparę będzie lała się woda. Moje pytanie brzmi w jaki sposób naprawić tą usterkę ?? czy będzie potrzeba wymiany tej uszczelki ?? jaki będzie koszt takiej wymiany ( może da sie to samemu wymienić ) jeśli tak orientuje sie ktoś gdzie i po ile dostane taką uszczelkę.
myślałem o podklejeniu uszczelki sylikonem czy to zda egzamin ??
Silnik: OHC ABS+ Pomógł: 10 razy Wiek: 24 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 540 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-11-26, 16:43
to nie jest usterka szyberdach vw nie jest robiony na szczelnosc do niego ma wlewac sie woda a oprowadzaja sie odplywy miedzy uszczelka a dachem ma byc luz a jezeli ci przecieka to masz zatkane odplywy
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF