Witam, panowie ostatnio wgiąłem próg od strony pasażera. Doradzcie mi jak zrobic, czy jest jakas inna możliwość niż wycięcie go i wspawanie drugiego. Proszę o pomoc i rady!!!
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4853 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-03-22, 09:26
Bandzior napisał/a:
ostatnio wgiąłem próg od strony pasażera.
zapewne lewarkiem tak zrobiłes?
ja u siebie w taki sposób powginalem po obu stronach.Powiem ci ze jesli tak juz ci sie zdarzyło to lepeij wyciac cały prób i wspawac nowy z grubszej blachy ja np. mam z blachy 4mm.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4853 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-03-22, 09:46
Bandzior napisał/a:
a jaki to jest koszt mniej więcej zeby to wszystko zrobic farba, próg no i robota??
ja za lewa i prawa strona +konserwacaja podwozia zapłacilem 450zł lakieru nie dawałem bo koles pociagnał mi je barankiem na czarno.Ale teraz to smiało bez zadnych problemów lewarkiem moge autko podniesc i nic sie nie krzywi.
Oczywiscie koszty moga byc inne bo mi to wstawial znajomy.
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 999 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2010-03-24, 21:20
zalerzy jakie masz łonczenie u mnie był wkrety i takie blaszki pozaginane no i nie wytrzymało jak podnosiłem ale rozebrałem poprzeginałem i jest fajnie prysłęm barankiem i sladu brak zamiast wstawiac cos w progi kupiłem nowy lewarek i podkładam głębiej pod auto
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył