logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
szyberdach - kanały odpływowe
Autor Wiadomość
ci-nek 

Silnik: 1.8 (75KM)
Wysłany: 2011-06-06, 12:24   szyberdach - kanały odpływowe

Przekopując zarówno forum golf3 jak i pokrewne, nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat kanalików odpływowych od szyberdachu. Dwa zlokalizowałem (odpływ w rogach szyberdachu z przodu) dziura wylotowa we framudze drzwi, jednak mój mechanik twierdzi i nei wiem czy ma rację, że golfiacze mają 4 takie kanaliki. Domyślam sie ze dwa pozostałe są w tylnych rogach szyberdachu do których nie ma za bardzo dostępu. Moje pytanie jest następujące - gdzie umiejscowione sa odpływy od tych niby-istniejącej drugiej pary kanalików? bo ilekroć mi się przypomni to stoje jak idiota i szukam i szukam i znaleźć nie mogę :)

strzeliniasty 
Grupa Dolnośląska

Silnik: 2.0 8V (AGG) 115KM
Wysłany: 2011-06-06, 13:13   

ci-nek, dokladnie twoj mechani ma racje sa 4 kanaliki odplywowe dwa tak jak pisales przy drzwiach i dwa sa w tylnej czesci szybra i z tego co pamietam to wyloty sa za tylnimi nadkolami za zderzakiem

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2011-06-06, 13:16   

strzeliniasty napisał/a:
ci-nek, dokladnie twoj mechani ma racje sa 4 kanaliki odplywowe dwa tak jak pisales przy drzwiach i dwa sa w tylnej czesci szybra i z tego co pamietam to wyloty sa za tylnimi nadkolami za zderzakiem

Potwierdzam.
Dwa przod szyberdachu i wychodza w karoserii miedzy drzwiami
Dwa tyl szyberdachu i one ida pod podsufitką do tylnych słupków i wychodzą miedzy nadkolem a zderzakiem i tam sobie ładnie kapie...

Postaw golfa z gorki (dupka w dół) i wlej troszke wody w te odpływy i bedziesz widzial jak leci woda miedzy opona a zderzakiem

ci-nek 

Silnik: 1.8 (75KM)
Wysłany: 2011-06-06, 14:25   

A dziękować dziękować, sprawdzę w najbliższym czasie, ale przewiduje że kapać nie będzie, bo z przodu były zasyfione końcówki odpływów jak kupiłem auto. Ew podmucham sprężonym powietrzem czy czymś - z przodu pomogło

Bradley 
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2011-06-06, 19:41   

ci-nek, u mnie z tylu bylo zatkane. Woda siedziala w bagazniku. Dobrze bylo widac po zdjeciu boczkow i zabujaniu tylem. Chlup chlup...

yuriy16 
Rusek

Silnik: 1.9TDi
Wysłany: 2012-01-09, 19:42   

gdzie dokładnie wychodzą te przednie rurki... musze nadkole ściągać? mam jedna zatkana i czasami przy intensywnych opadach leci mi na łeb...:D
:lol:

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2012-01-09, 19:50   

yuriy16 napisał/a:
gdzie dokładnie wychodzą te przednie rurki... musze nadkole ściągać? mam jedna zatkana i czasami przy intensywnych opadach leci mi na łeb...:D

Przednie.
Jak otworzysz drzwi to miedzy zawiasami drzwi, a nad guma gdzie ida przewody do drzwi, bedzie wystawało ok 3/4cm gumowej rurki to są własnie odpływy... (lewy przy lewych drzwiach, prawy przy prawych)

Przeczyść je sobie ładnie np patyczkiem tylko delikatnie

Foto podglądowe gdzie mniej wiecej sie one znajdują

Daniel1886 

Silnik: 1.6 75km AEE
Wysłany: 2012-01-10, 16:41   

dokładnie! nawet powiedzial bym bardzo delikatnie. spręzone powietrze odradzam moze rozerwac przewód odplywowy. tylne czasami potrafia spaśc jezeli ktos majstruje przy słupkach lub podsufitce,

ja przednie podmieniłem na zielony wąż ogrodowy :-)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu