Wysłany: 2008-05-28, 22:32 Szyberdach do zrobienia w Krakowie
Witam
Wiem jak wielu z nas ma problem z szyberdachem(sam mialem do zeszlej soboty:) ) Jezeli ktos mieszka w Krakowie lub okolicach to polecam serwis przy Belwederczyków 8 (boczna al. 29 listopada-wylotowka na kielcce,wawa) http://auto-szyby.com.pl/
Jedyny problem byl z czesciami(czekalem ponad 3 tyg na lewa prowadnice,ale ponoc kupili wiekszy zapas),ale jak juz przyszla to cala robota trwala 40 minut(tak,tak,uwijali sie jak na pit stopie). kosztowalo mnie to 270zł( gdybym przyjechal do serwisu jak dach jeszcze uchylal sie do gory to wyszloby mnie to 6 dych,ale madry polak po:/ daja rok gwarancji.
na szrotach w okolicach Rzeszów wołają sobie za sprawny Szyber 200-250zł
coś czuje że jeżeli nic rozsądnie nie znajdę u siebie to poprosze kogos z tamtych okolic zeby cos wynalazl, padaka z tymi szyberami ja juz od roku probuje sie zebrac do naprawy
o gruuubo a nie wiesz jaki koszt byl by jezeli mam do zrobienia tylko lewa prowadnice bo zeby sie zamknal musze jej pomoc ale do gory otwiera mi sie smialo myslisz, ze taniej by to wyszlo wszystko elo
Witam
Na samym poczatku nadmienie ze pisze pierwszy post na tym forum i wczesniej probowalem znalezc lekarstwo na moj problem.Chodzi o szyberdach w moim golfie.Moge go uchylic do gory ale juz go nie zamkne,gdy go otworze za pomoca imbusa moge go zamknac elektrycznie.Co moze byc przyczyna tej usterki.Pozdro
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-11-01, 17:44
Jeśli imbusem działa bez nadmiernych oporow w całym zakresie przód tył i góra dół to problem jest elektryczny. Najcześciej padając pewne styczniki przy przekładni silniczka, czasem jakiś inny element elektroniczny na jego płytce, czasem włącznik. Można się bawić, mozna nabyć na szrocie sprawne czesci. Opisy sa jakieś poszukaj na forum golfa
Jeśli imbusem działa bez nadmiernych oporow w całym zakresie przód tył i góra dół to problem jest elektryczny. Najcześciej padając pewne styczniki przy przekładni silniczka, czasem jakiś inny element elektroniczny na jego płytce, czasem włącznik. Można się bawić, mozna nabyć na szrocie sprawne czesci. Opisy sa jakieś poszukaj na forum golfa