witam dzisiaj kupiłem tą uszczelke tzw listek do tylnej szyby metr kosztuje 16 zł podkleja sie ją do szyby na teśmie co jest razem z uszczelką wygląda jak orginał
Silnik: 1,8ABS Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 295 Skąd: Lubliniec
Wysłany: 2010-04-18, 12:50
Ja Malowałem całe autko i tylko zakleiłem szybę,a uszczelkę zostawiłem nie zaklejoną i ją pomalowałem i jest GIT.Samą uszczelkę też można kupić i nie powinno być z tym problemu
Ja Malowałem całe autko i tylko zakleiłem szybę,a uszczelkę zostawiłem nie zaklejoną i ją pomalowałem i jest GIT.Samą uszczelkę też można kupić i nie powinno być z tym problemu
Ja wlasnie tak zrobilem zobaczymy jak wyjdzie wczoraj podkladem pryslem i ladnie wyglada teraz musze jechac dokupic lakier bo mam malo i nie starczy mi na klape ale mam male pytanie:
Na naklejce w bagazniku mam oznaczenie koloru LC6V a rok temu dorabialem kolor kolor i dostalem LC6P Malowalem nakladki lusterek,zderzak,gril i roznicy nie ma ,,moze jakas tam jest ale baaardzo malo widoczna" A wczoraj znalazlem na allegro litr LC6P za 85zl
I zastanawiam sie ktora kupic??? Doradzcie jak mozecie bo w sklepie litr/kilogram bazy kosztuje 200zl wiec roznica jest wielka..
Silnik: 1,8ABS Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 295 Skąd: Lubliniec
Wysłany: 2010-04-18, 13:16
Jeżeli różnica jest naprawdę mało widoczna to kupiłbym ten z allegro,tylko teraz jest pytanie czy to jest rzeczywiście ta farba i czy po malowaniu nie będzie większej różnicy.Kupiona w sklepie lakierniczym będzie bardziej podobna do ori niż taka która jest od pana X i z firmy X.
http://www.allegro.pl/ite...la_vw_lc6p.html
to jest ta aukcja i widze ze jest to sklep z auto lakierami i zadnego negatywa!!! dzis wieczorem jeszcze spojrze dokladnie i sie przyjrze bo skoro dalem gosciuwie(Ktora prowadzi sklep od jakis 10-15 lat) caly blotnik i dobrala mi LC6P to chyba duzej ruznicy nie ma w tych lakierach!!!!
Goral1985, ja tez mam LC6V co jakiś czas mieszam sobie troche farby na zaprawki itp i zawsze mam LC6V. LC6P jest troszke jaśniejszy może masz już troszke wyblakły lakier skoro taki wychodzi.
A z którego roku masz golfa bo LC6V wychodził tylko w 92-93' a LC6P od 95' wzwyż
Goral1985, ja tez mam LC6V co jakiś czas mieszam sobie troche farby na zaprawki itp i zawsze mam LC6V. LC6P jest troszke jaśniejszy może masz już troszke wyblakły lakier skoro taki wychodzi.
A z którego roku masz golfa bo LC6V wychodził tylko w 92-93' a LC6P od 95' wzwyż
Moj golfik jest z 93roku juz wiem dlaczego nie widac roznicy,moj golfi byl bity lewy bok a ktos 90% samochodu ktos pomalowal LC6P i dlatego na nalepce jest LC6V zaleazlem kawalek gdzie jest oryginalny kolor i LC6V jest troszke jasniejszy!!!!!!
Silnik: 1.8 ABS Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 146 Skąd: Łomża
Wysłany: 2010-04-23, 22:05
ja mam tak zaklejoną szparę w klapie z racji tego, że blacha pod uszczelką szyby jest przegnita i woda lała się do klapy, ale to rozwiązanie na krótką metę bo silikon z czasem twardnieje i zaczyna odstawać poza tym silikon reaguje z lakierem i po jakimś czasie odchodzi razem z farbą i zostawia jeszcze gorsze ślady