logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: łaksiak
2009-03-08, 17:45
spryskiwacze na lampy pytanie....
Autor Wiadomość
Siwy21GNO 

Silnik: 1.9 TDi 1Z 90KM
Wysłany: 2009-03-01, 16:50   spryskiwacze na lampy pytanie....

Witam mam pytanie odnośnie spryskiwaczy w zderzak na lampy. Odpadają w przypadku GOLFA 3 wyjezdżane spryski ponieważ są za dlugie. Mam pytanie odnośnie danych technicznych spryskiwaczy stałych a mianowicie: czy spryskiwacz do lamp różni się mocą stumienia wody od zwyklego sprysku na szybe mam na myśli wielkość dyszy, i czy silniczek w zbiorniczku do lamp daje mocniejszy strumień niż zbiorniczek do wody na szyby??? Proszę o odpowiedz, Pozdrawiam.

strzeliniasty 
Grupa Dolnośląska

Silnik: 2.0 8V (AGG) 115KM
Wysłany: 2009-03-01, 18:01   

ja sie nie znam ale wg technicznego punktu widzenia musi byc silnielszy strumien.

na szybie spryskiwacz wspomagaja wycieraczki w czyszczeniu natomiast na lapmpie to strumien plynu ma oczyscic klosz.

takie jest moje zdanie ale ja mowie ja sie nie znam :P

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2009-03-08, 15:44   Re: spryskiwacze na lampy pytanie....

Siwy21GNO napisał/a:
Witam mam pytanie odnośnie spryskiwaczy w zderzak na lampy. Odpadają w przypadku GOLFA 3 wyjezdżane spryski ponieważ są za dlugie.

Da rade takie zrobić juz widzialem w jednym golfiku jak mial zalozone wyjezdzane spryskiwacze, jak bedziesz chcial znajde filmik...

Siwy21GNO napisał/a:
Mam pytanie odnośnie danych technicznych spryskiwaczy stałych a mianowicie: czy spryskiwacz do lamp różni się mocą stumienia wody od zwyklego sprysku na szybe mam na myśli wielkość dyszy, i czy silniczek w zbiorniczku do lamp daje mocniejszy strumień niż zbiorniczek do wody na szyby??? Proszę o odpowiedz, Pozdrawiam.

Tak różni sie moca strumienia wody, jest duzo mocniejszy nic na szybe, jak jest dobrze zalozony to daje takie cisnienie ze polowe wody leci na maske :wstyd:

Tak wyglada oryginalny zbiornik na plyn oraz silniczke do spryskiwaczy reflektorów.

TOMEK 84 
kujawsko-pomorskie

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2009-03-08, 17:29   

hej na allegro masz całe komplety spryskiwacze i zbiorniczki z pompkami wysokocisnieniowymi i przewidami przeznaczone specjalnie do lamp
ceny cos około 150zł
pozdro

Siwy21GNO 

Silnik: 1.9 TDi 1Z 90KM
Wysłany: 2009-03-08, 22:00   

Tomek 84 kupiłem właśnie na allegro te uniwersalne spryskiwacze, ale na stałe są w zderzaku. Mechanik mi je zakłada,jestem ciekawy jak to działa... Zdecydowałem,że podłączam je pod spryskiwacz szyby przedniej (będą razem spryskiwać). Sam jestem ciekawy jak to będzie sie spisywać.... ;)

TOMEK 84 
kujawsko-pomorskie

Silnik: 1.9 TDI
Wysłany: 2009-03-08, 22:45   

no moze byc fajnie i widowiskowo no i skutecznie ja chciałem zamontowac wysówane z pod lampy od strony błotnika zeby wysówał sie z kawałkiem grila który jest pod całą lampą ale zrezygnowałem za dużo zabawy z tym
te co wystają są też dobre mają to samo działanie no i widac ze autko ma spryskiwacze he he
tylko trzeba uwazac na debili bo mogą urwac sobie spryskiwacz tak do jaj

pozdro

noname_conek 
SZYDERA SQUAD

Silnik: vr6
Wysłany: 2009-03-08, 22:51   

Cytat:
hej na allegro masz całe komplety spryskiwacze i zbiorniczki z pompkami wysokocisnieniowymi i przewidami przeznaczone specjalnie do lamp
ceny cos około 150zł
pozdro
dodam ze do tego będzie Ci potrzebny szereg innych rzeczy ;-) koszt wszytskich potrzebnych rzeczy do mk3 to około 300-400zł przerabiałem temat dość dokładnie ;-)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu