Wysłany: 2009-03-01, 16:50 spryskiwacze na lampy pytanie....
Witam mam pytanie odnośnie spryskiwaczy w zderzak na lampy. Odpadają w przypadku GOLFA 3 wyjezdżane spryski ponieważ są za dlugie. Mam pytanie odnośnie danych technicznych spryskiwaczy stałych a mianowicie: czy spryskiwacz do lamp różni się mocą stumienia wody od zwyklego sprysku na szybe mam na myśli wielkość dyszy, i czy silniczek w zbiorniczku do lamp daje mocniejszy strumień niż zbiorniczek do wody na szyby??? Proszę o odpowiedz, Pozdrawiam.
Wysłany: 2009-03-08, 15:44 Re: spryskiwacze na lampy pytanie....
Siwy21GNO napisał/a:
Witam mam pytanie odnośnie spryskiwaczy w zderzak na lampy. Odpadają w przypadku GOLFA 3 wyjezdżane spryski ponieważ są za dlugie.
Da rade takie zrobić juz widzialem w jednym golfiku jak mial zalozone wyjezdzane spryskiwacze, jak bedziesz chcial znajde filmik...
Siwy21GNO napisał/a:
Mam pytanie odnośnie danych technicznych spryskiwaczy stałych a mianowicie: czy spryskiwacz do lamp różni się mocą stumienia wody od zwyklego sprysku na szybe mam na myśli wielkość dyszy, i czy silniczek w zbiorniczku do lamp daje mocniejszy strumień niż zbiorniczek do wody na szyby??? Proszę o odpowiedz, Pozdrawiam.
Tak różni sie moca strumienia wody, jest duzo mocniejszy nic na szybe, jak jest dobrze zalozony to daje takie cisnienie ze polowe wody leci na maske
Tak wyglada oryginalny zbiornik na plyn oraz silniczke do spryskiwaczy reflektorów.
hej na allegro masz całe komplety spryskiwacze i zbiorniczki z pompkami wysokocisnieniowymi i przewidami przeznaczone specjalnie do lamp
ceny cos około 150zł
pozdro
Tomek 84 kupiłem właśnie na allegro te uniwersalne spryskiwacze, ale na stałe są w zderzaku. Mechanik mi je zakłada,jestem ciekawy jak to działa... Zdecydowałem,że podłączam je pod spryskiwacz szyby przedniej (będą razem spryskiwać). Sam jestem ciekawy jak to będzie sie spisywać....
no moze byc fajnie i widowiskowo no i skutecznie ja chciałem zamontowac wysówane z pod lampy od strony błotnika zeby wysówał sie z kawałkiem grila który jest pod całą lampą ale zrezygnowałem za dużo zabawy z tym
te co wystają są też dobre mają to samo działanie no i widac ze autko ma spryskiwacze he he
tylko trzeba uwazac na debili bo mogą urwac sobie spryskiwacz tak do jaj
Silnik: vr6 Pomógł: 7 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 588 Skąd: Nowy Staw City :D
Wysłany: 2009-03-08, 22:51
Cytat:
hej na allegro masz całe komplety spryskiwacze i zbiorniczki z pompkami wysokocisnieniowymi i przewidami przeznaczone specjalnie do lamp
ceny cos około 150zł
pozdro
dodam ze do tego będzie Ci potrzebny szereg innych rzeczy koszt wszytskich potrzebnych rzeczy do mk3 to około 300-400zł przerabiałem temat dość dokładnie