Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 107 razy Wiek: 29 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 5192 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-11-06, 21:10
silspaw napisał/a:
I jak odkleić naklejkę z numerem tablicy rejestracyjnej z szyby.
podgrzac suszarka i odklejac.
silspaw napisał/a:
Co trzeba wiedzieć na co zwrócić uwagę i co trzeba kupić (oprócz kleju do wklejenia szyby) przed bądź w trakcie wymiany przedniej szyby??
samemu za wymiane bez specjalnych narzedzi sie nie bierz ,jedz do specjalisty on dobrze wie co potrzebne jest do wymiany szyby oprócz samej szyby i kleju.
Silnik: 2.0 ADY Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 893 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2010-11-07, 16:57
ja bym tez radził samemu nie bawić się z wymianą. ja naklejkę żyletką zdzierałem. w 1 kawałku, gdyby nie to, że była do wywalenia bo na stare blachy to by dało się spokojnie przykleić
naklejkę podgrzać opalarką, żyletką ściągnąć, zresztą przy wymianie szyby w każdym zakładzie Ci zrobią to w cenie.
Za wymianę samemu się nie bierz bo to się nie opłaca, lepiej jechać do zakładu, oni będą najlepiej wiedzieć co trzeba zrobić, ale jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć to potrzeba Ci:
przebijak, ciągnidło i trzymadło z linką, coś do usunięcia kleju z gniazda szyby, nitro, reczniki papierowe, podkład szklarski, klej, pistolet i trochę pojecia. Zakłady zajmujące się wymianą szyb samochodowych zarabiają najbardziej na sprzedaży szyby a nie wymianie. U nas koszt takiego zabiegu to 80zł.
witam:)
jeśli montaż jest taki skomplikowany to niech mi ktoś przynajmniej powie jak ją wymontować? bo raz że ktoś wcześniej źle wkleił i w okolicach podszybia woda się lała to jak tam uszczelniłem to teraz na górze po rogach lekko podrdzewiałem jest i przecieka aż podsufitka mokra w rogach a nawet skapuje mi po słupku pod wycieraczkę uszczelniałem cudowałem ale chyba jedyna opcja zdjąć rdzy się pozbyć pomalować i mieć święty spokój
SZyba na kleju jest i wystarczy nóż dobry do tego? czy jeszcze jakieś magiczne rzeczy potrzebne?