Wysłany: 2009-01-06, 13:00 PROBLEM Z GUMOWYM KORKIEM Z PODWOZIA - PILNE!!!!
Mam pytanie jak zamontować /albo co zrobić - gumowy korek od podwozia .
Zgubiłem gumowy korek od strony kierowcy pod podłogą - już go zakupiłem ale nie wiem jak mam go zamontować / a jest zima więc nie chce by w środku była woda / bo przez dziure moge palcem podnieść wykładzine - pomocy ! a jeszcze jedno do okoła dziury jest troszkę rdzy - to pewnie dlatego wypadł - co robić? moje gg 3194578
Silnik: 1.4 ABD 60KM + LPG Pomógł: 3 razy Wiek: 24 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 154 Skąd: Jelenia Góra / Bogatynia
Wysłany: 2009-01-06, 14:55
Te wypadające gumowe kołki to najczęstsze przyczyny dobierania się rudej do auta. Proponuję wyczyścić dokładnie miejsce gdzie jest dziura, zamalować chociaż minią i jakimś środkiem zabezpieczającym podwozie. Ja u siebie miałem dokładnie taki sam problem, dla pewności blacharz wspawał mi kawałek płytki metalowej w to miejsce, tak aby zakrywało otwór, następnie ja sam pomalowałem to minią i potem abizolem.... i mam spokój.