Chciałbym wypolerować na początku dwa przednie błotniki bo sa nie ciekawie matowe (( Jak myslicie ile może zająć polerka ? Zaznacze ze to nie musi być polerka perfekcyjna !
patryk28091991, pasta polerska i jedziesz jakieś Tempo ścierne i na to mleczko i będzie OK
Bo samemu jak przejedziesz źle papierem to masz po lakierze a druga sprawa jak się tam matuje papierem auto to musisz mieć maszynę polerską i odpowiednie środki do polerki (sa dość drogie)
Zajdź do motoryzacyjnego czy jakiegoś dobrego sklepu z farbami i powiedz że masz zaniedbany lakier i chcesz pastę polerską i mleczko nabłyszczające
I pamiętaj grunt to suchy lakier i czysta bawełniana szmatka
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2009-10-24, 13:10
Cytat:
Zajdź do motoryzacyjnego czy jakiegoś dobrego sklepu z farbami i powiedz że masz zaniedbany lakier i chcesz pastę polerską i mleczko nabłyszczające
Wystarczy zwykły automax...G3 nie kupuj bo jest już za ostre.Co do mleczka polecam Ci naprawdę mleczko firmy BOLL.Znajomy lakiernik mi polecił i byłem w szoku co to mleczko potrafi
A dla efektu końcowego podałem koledze właśnie to mleczko.Na etykiecie nawet jest napisane "służy do ostatecznego wykończenia powierzchni lakierowanej,polerowanej dla uzyskania lepszego efektu...".
Wiem co mówię w sobotę malowaliśmy starą BMW.Kolor maski właśnie był taki wypłowiały i potraktowaliśmy wspomnianymi środkami i wyszło
samemu sie zasapiesz lepiej oddaj do lakiernika ina drugi dzien bedziesz miał cacy lakierek
czemu zniechęcacie chłopaka??? niech próbuje..każdy kiedyś zaczyna. ja też kiedyś sam zacząłem i jakos sie udaje choć doradzano mi abym dał sobie spokój...