mam proglem, bo nie moge jej zalozyc, z przodu przy zderzaku brakuje uchwytow, sa tak jak by odlamane i przy jednym kole tez nie ma. Wie ktos jak to sie nazywa bo nawet nie wiem czy sprzedaja takie cos osobno bez zderzaka. Ma ktoś moze zdjęcia podwozia silnika lub linka jak sie montuje ta oslone.
Z tego co wiem ta oslona powinna trzymac sie na czterech takich srubach ktore wychodza po boku skrzyni biegow (prawa strona) i kolo paska od wspomagania (lewa strona)...
Byl juz podobny temat i zastanawialismy sie na forum czy ta oslona podejdzie tez pod silnik 1.6...
Mam do Ciebie ogromną prośbe mozesz zrobic zdjecie silniczka 1.4 od dołu jak on wyglada (miska) tylko dobrej jakosci ja zobacze, bo prawdopodobnie jest on taki jak 1.6...
Bo do silniczka 1.6 nie mozna kupic oslony
Witam, poszukuję osłony silnika do golfa III 1.6 benzyna...
proszę o pomoc,
Bys poszukał na forum to bys wiedział, ze do 1..6 nie bylo osłon tak jak do 1.8 i 1.9... Byly tylko dwie male oslony na pasek i na skrzynie no i te listki...
Teraz sprawdzamy moze bedzie pasowala ta od 1.4 co czuje ze to sa bardzo podobne silniczki od dołu.
Okej czekam na fotke tylko jak mzoesz to zeby bylo dobrze oswietlona i doklada z boku mozesz z przodu... ja zrobie z 1.6 i zobacyzmy czy sa podobne :d to moze zakupie tez oslonke hehe dzieki i czekam... (jak cos to tu albo PW)
PZDR.
do 1..6 nie bylo osłon[/b] tak jak do 1.8 i 1.9... Byly tylko dwie male oslony na pasek i na skrzynie no i te listki...
Tak się składa że do 1.9 są osłony, sam szukałem osłony i w sklepie dostałem od 1.9 tdi. Pasuje idealnie do mojego 3d 2.0 8V AGG.
na forum.vwgolf.pl dowiedziałem się od pewnego użytkownika który posiada taki sam sinik jak ja (1.6 AFT 101 KM) że bez problemów podchodzi do niego osłona z 1.9tdi
to przeciez pisali ze TYLKO do 1.6 nie ma, do pozostalych sa, hehe
Wiem o tym przeciez sam napisalem ale czekam na zdjecia silniczka 1.4 bo prawdopodobnie te silniczki sa takie same od dolu i wtedy oslona od 1.4 bedzie pasowac do 1.6...
michalqqr napisał/a:
na forum.vwgolf.pl dowiedziałem się od pewnego użytkownika który posiada taki sam sinik jak ja (1.6 AFT 101 KM) że bez problemów podchodzi do niego osłona z 1.9tdi
1.6 AFT jest inaczej zbudowany niz 1.6 75km i dlatego moze pasowac do niego oslona
[ Dodano: 2009-02-14, 14:37 ]
Wiec tak widze ze na zdjecia sie nie doczekamy od kolegi, wiec postanowilem sam zobaczyc jak wygalda silnik 1.4 od dołu (jest to silnik z 92r. czyli ten z pierwszej czesc produkcji)