Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 6 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 233 Skąd: FNW Nowa Sól
Wysłany: 2010-08-16, 21:10
Bez zagruntowania szyby po jakimś czasie i tak się odklei Trzeba samą szybę gruntem potraktować, inaczej będziesz ja zbierał z drogi i można się wstydu najeść hehe . Mi się to przytrafiło . Auta za mną postawały a ja lotkę w garść i chodu hehe. Pozdro.
A ale jak się nie ma Ori szyby od GTI to po dopchnięciu lotki w stronę maski do samego oporu a przy okazji wtedy nie ma prześwitu to łączenie przypada wtedy na końcówkę karoserii a nadmiar kleju wchodzi wtedy sobie w szparę w lotce i w tą szparę która jest przy szybie i tworzy się swoista blokada:D
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 6 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 233 Skąd: FNW Nowa Sól
Wysłany: 2010-08-16, 22:22
Kleiłem moja lotkę pare razy do momentu aż dałem podkład i gwarantuję Ci że w miejscu ori śrub lotka dolega idealnie do szyby bo klej rozplaszczony był na styk prawie, a jeżeli nie dolega to znaczy że lotka jest nie właściwie ułożona. I klejąc w miejscu ori śrub też nie mam prześwitu pomiędzy klapą a lotką, jest prawie na styk u góry. Z resztą można kleić na różne sposoby, ważne żeby nie wystawał klej a efekt będzie ten sam
Odświeżam temat, lecz lepsze to niż zakładanie nowego.
PabloSBT napisał/a:
kup sobie grunt do klejenia szyb samochodowych ok 6zł to kosztuje wtedy mocniej lotka się będzie trzymać jak podłoże będzie zagruntowane
Byłem przed chwilą w Castoramie - pytam ich o ten grunt i "niby nie mają" czegoś takiego. Możecie podać mi jakąś nazwę takich bajerów??
Następnie miałem już w ręku silikon szklarski, a jednak go odłożyłem bo nie pewność po przeczytaniu waszych tematów mi została ... czy ta masa klejąca - uszczelniająca na pewno wystarczy Nie ukrywam, że nie chce po prostu zbierać jej z ziemi, jak już mam ją zerwać to sam to chętnie zrobię ...
Więc podsuńcie mi jakieś kleje, bajery abym to mógł jeszcze przed Manią kupić i założyć.