mam problem, moj golfik (variant) stoi pod chmurką, no i po deszczu zobaczylem ze mam mokrą podsufitke w okolicy rogu przy szybie przedniej od strony kierowcy, myslalem ze kanaliki mi sie zapchały z szyberdachu ale sprawdzilem - są drożne, potem popatrzalem, ze od srodka sruba mocująca reling ma dziwny nalot (moze od wody). chciałbym to uszczelnić i nie wiem czy na zewnątrz pociągnąć wokoł mocowania relingu silikonem czy czeka mnie wymiana uszcelki. jesli tak to gdzie mozna dostać taka uszczelke i czy przy demontażu musze sciagac podsufitkę czy wystarczy jak wyjme zaslepki i odkrece reling.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4017 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-07-06, 21:55
wiesz co mysle ze poprostu szyba czołowa ci sie rozkleiła. weź szlałf z wodą albo wiadra i lej na ten naroznik szyby nie po relingu czy listwie dachowej lkej na łączenie szyby z dachem.i aptrz czy bedzie przeciek.przez relinki nie ma prawa ciec.
lalem woda dzisiaj na szybe bez moczenia relingu i bylo sucho, wydaje mi sie ze ta uszczelka co jest miedzy relingiem a dachem moze być gdzies uszkodzona. jak bedzie w miare słonecznie to sprobuje wymontowac reling i ja sprawdzic.po deszczu wczoraj slad na podsufitce byl widoczny mniej wiecej od tego miejsca gdzie reling jest przymocowany do dachu. nie wie moze ktos gdzie sprzedaja takie uszczeleczki bo pytalem w sklepach motoryzacyjnych i raczej nie maja takich rzeczy. moze zna ktos namiary na jakis dobry sklep internetowy ktory ma takie rzeczy w ofercie. w sumie nie musi byc dobry ale zebym znalazl taka usczelke ewentualnie czy ktos nie posaida na sprzedaz uzywanej ktora nie przepuszcza wody, z checia odkupie
Silnik: 2.0 16V Pomógł: 1 raz Wiek: 28 Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 22 Skąd: Nowa Sarzyna-Podkarpacie
Wysłany: 2012-01-22, 21:00
michailov, miro2223, -tak jak pisze K@mil, musisz sciagnac tylna listwę podsufitki i tylne plastiki poluzować zeby sprawdzić czy przypadkiem jeden odpływ się nie zsunął i nie leje ci do srodka ale z tego co piszesz na pewno tak się stalo !