Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-01-07, 16:05
seb napisał/a:
marcinkoz2910 napisał/a:
nickonn napisał/a:
spoko sprawdze, a czy moze sie okazac ze nie ma z tylu spryskiwacza?bo np nie bylo fabrycznie?
może tak być albo ktoś wymontował
wszystkie mialy spryskiwacz w std.
Też bym obstawiał że wszystkie miały a to że nie leci tam żaden płyn to najprawdopodobniej przyczyna leży w zapchanej dyszy lub urwanym albo zagniecionym wężyku
marko1967 dobrze pisze ja mialem podobny problem z u siebie, slyszalem silniczek a szyba sucha wychodze z autka patrze na szybe a plyn leci po klapie, jak sie okazało to wogole nie bylo dyszy, wiec szukalem na szrotach to mówili ze nie da sie tego dokupic ze trzeba caly silniczek kupic ale bylem czujny i poszukalem troszke...
http://www.allegro.pl/sea...za+spryskiwacza
byc moze masz podobny problem
poco na szrocie szukac caly zestaw naprawczy dysz i tylna czesc z wejsciem na wezyk kosztuje w sklepie okolo 40 zl nowa i po klopocie na dlugi czas aze szrotu to wszystko jest zasniedziale bo dysza jest plastikowa
[ Dodano: 2009-01-09, 20:24 ]
metalowa sorki za blad
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2009-01-14, 11:59
danielsonn napisał/a:
pytanko - czy latwo sie to wszystko rozbiera od ktorej strony sie do tego zabrac tj od zewn czy od wew klapy
od środka też musisz rozebrać tapicerkę, a starą dyszę rozwiercasz ostrożnie wiertłem o średnicy nowej dyszy - trzeba ją zmierzyć suwmiarką
póżniej tą większą część z kompletu naprawczego wkładasz od środka tak żeby ząbek na niej wszedł w takie nacięcie żeby się to nie obracało razem z wycieraczką a samą dyszę wciskasz w to od zewnątrz
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2009-01-14, 21:03
danielsonn, popatrz na rysunek wstawiony przez majk83
kombinerkami złap dyszę (nr6) i spróbuj ją wyciągnąć tylko mocno, jak wyjdzie to resztę czyli nr 7 też kombinerkami najpierw spróbuj przekręcić i dopiero ciągnij w drugą stronę...ale myślę że łatwiej rozwiercić
ale przy tym roboty;o generalnie jak u wiekszosci...dysza zapchana a wezyk zerwany...wiec za kazdym razem jak wlaczalem tylna wycieraczke plyn lal sie do klapy.dobre 3miesiace.jak wczoraj na to spojrzałem...szkoda slow.NIECH TO BEDZIE PRZESTROGA DLA innych!! jesli wam dziala pompka a plyn nie leci, NIE ZWLEKAC!
poza tym wyciagnac sie nie dalo.trzeba bylo rozwiercic przy czym tez duzo zabawy;o ale podolalem!
dzieki za info 4umowiczom!;]
[ Dodano: 2009-03-04, 08:27 ]
jeszcze pytanko...czy ta dysza powinna byc jakos na wcisk w tej rurce??bo u mnie tylko wsuwasz i tyle...ale jak dolalem plynu i wlaczylem spryskiwacz to dysza odleciala na 4metry;o
Witam,
Mam problem z dyszą spryskiwacza, mianowicie ktoś ją wyłamał...
Kupiłem zestaw naprawczy i tu moje pytanie: Co zrobić żeby wymienić całość - łącznie z tymi rurkami wewnątrz klapy?czy trzeba demontować silnik wycieraczki czy jest jakiś inny sposób na to?
Silnik: 1.9 D Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 11 Sty 2009 Posty: 54 Skąd: Rumia
Wysłany: 2009-04-16, 08:58
kojotAR tak jak wczesniej napisali trzeba wewnatrz zdjac tapiceke i rozwiercic stara dysze inaczej tego sie nie da zrobic... Ja mialem maly problem bo musialem rozwiercac z zewn i wewnatrz bo mala koncowka caly czas tam siedziala i nie chciala wyskoczyc. Lepiej jest odkrecic silniczek wycieraczki bo wtedy jest latwiejszy sposob ale jak kto woli (silniczek trzyma sie tylko na 2 srubkach 10 albo 12 juz nie pamietam)
nickonn tak dysza musi byc wcisnieta w ta rurke ktora dostales w zestawie ja troche postukalem aby dobrze sie trzymala i nic nie wypada