Co wy piszecie, ja swoją też mam klejoną i to na zamkniętej klapie, chwilkę docisnąłem i chwyciło, dobrze odtłuszczona szyba i lotka, dobry klej do szyb i nie ma że coś nie chwyci, po co dawać komuś zarobić, nic nie obklejałem taśmami i trzyma jak na śrubach
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4853 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-04-23, 14:15
ja dzis swoja przyklejałem co prawda miałem zly pistolet do kleju ale jakos dałem sobie rade :)klej oczywiscie czarny przeznaczony tylko i wyłacznie do szyb samochodowych i tak jak opolanin pisze klejenie odbyło sie przy zamknietej klapie bez pomocy tasm klejacych.Mam tylko nadzieje ze przez noc nie odpadnie
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 697 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-04-24, 15:19
ja też już przykleiłem ale jak bym miał to jeszcze raz robić to wolał bym do warsztatu jechać xD najpierw klej nie chciał lecieć poźniej mi sie postolet rozwalił i ten pręt co pcha ten tależyk sie wbił do kleju później przykleiłem do szyby przez minute sie lotka trzymała po czym sie skreciła i mi upieprzyła cała szybe szybko przemyłem ją benzyną ekstrakcyjną dodałem jeszcze troche kleju przykleiłem po raz drugi i taśmą zakleiłem cała lotke ja miałem gorzej przykleić bo miałem kabel który miał lecieć w rowku i mi co chwile wyskakiwał xD ale lotka trzyma sie nawet zobaczymy jutro czy nie odpadnie teraz czeka mnie kilka dni mycia rąk w rozpuszczalniku bo jak zobaczyłem ze lotka leci to ja złapałem i całe ręce sobie w kleju uwaliłem
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4853 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-04-25, 19:00
PabloSBT ja dokładnie miałem ta sama sytuacje z klejem i pistoletem ale jakos sie udało ,co prawda klej troche wulazl za lotke ale przynajmniej jest uszczelniona
pierwszy i ostatni raz .......
Ja tam nie miałem takich problemów ,czysta przyjemność tylko
czytam i jestem przerażony, moja lotka ze stopem lezy juz z 2 miechy na szafie, bo aż nie moge sie zabrac za to, a teraz jak poczytałem to już chyba serio sobie podaruje
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
swatu, tylko najgosze jest to że moja lotka na pierwszej przymiarce tez jakos nie pasowała, jak koledze wyzej, klape mam na bank prostą, a lotki nie sprawdzalem jeszcze, bo nie spodziewałem sie ze moze byc krzywa
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 697 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-04-27, 16:37
darkmen21, ja bym na twoim miejscu pojechał do zakładu gdzie wprawiają szyby i spytał sie ile kosztuje przyklejenie lotki jeśli do 30 zł to zakładaj u nich jak więcej to kup klej do szyb w sklepie motoryzacyjnym i sam klej ;D
* tyle że pamiętaj jak będziesz kleił żeby nie uwalić lakieru bo ja troche przybrudziłem i jak to zerwałem to mi zostało wyblakłe miejsce ;|
Wysłany: 2010-04-28, 09:32
no właśnie też musze kupić paste polerską próbowałem papierem wodnym na mokro to zetrzeć to ładnie zeszło ale mam taki punkcik 2cm z tyblakłym lakierem po tym zabiegu ;| i jeszcze niepotrzebnie chciałem uszczelnić lotke przykleiłem taśme na lotce i klapie tak żeby ten rowek równo pociągnąć klejem bo w niektórych miejscach mi klej wypłynął ale kolor kleju sie różni od koloru lotki ;|