Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 711 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-02-23, 16:17 Kosmetyka lakieru
Otóż po zimie, piasku spod kół, soli itp. stwierdziłem że na wiosnę jak się ociepli przyda się poprawić wygląd lakieru. Może macie jakieś większe doświadczenie w polerkach i możecie coś powiedzieć na ten temat.
Silnik: 1,9 TD AAZ Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 711 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-02-28, 01:18
Dlatego wole sam sobie posiedzieć przy samochodzie i wypolerować powierzchnię.Dziś jak go umyłem to widzę że to będzie bardzo konieczne na wiosnę.Szkoda że nikt z was sam takiego czegoś nie robił to by mi coś doradził.Tak czy siak muszę usunąć te drobne koliste ryski a na to jakiś wosk czy coś.
no to jak kosztuje 300 pln to masz problem ja u siebie mam za 150 u lakiernika. a tak zeby nie roic OT to masz to siwetna fotoporade co mozna zrobic ze zniszczonym lakierem: http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3722201
Silnik: 1,8 Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 14 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2010-02-28, 15:14
Możesz także kupić pastę TEMPO ja nią poleruje karoserie nieraz i jest naprawdę dobra Usuwa niewielkie rysy,nabłyszcza....Jak będziesz nią tarł pierwszy raz to na szmatce prawdopodobnie będzie ci zostawał utleniony lakier...Zmieniaj szmatkę często dla własnej wygody
Silnik: 2,0 GTI EDITION (lpg) Pomógł: 15 razy Wiek: 32 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 622 Skąd: PŁOCK / OLSZTYN
Wysłany: 2010-02-28, 15:28
a ja bym poradził pastę G3 i polerka mechaniczna (tylko nie bosch z nakładką do polerowania) i jeśli masz lakier solidowy (jedno warstwowy) to uważaj żebyś go nie spalił albo nie przetarł
Wysłany: 2010-02-28, 15:58
Lakier mam perłowy a jeszcze teraz po umyciu okazało się że mam pełno odprysków lakieru na dachu i kurcze chyba trzeba będzie robić lakierkę No tak właśnie myślałem nad czymś lekko ściernym a potem na to wosk.Dzięki wszystkim za opinie
nie polecam pasty Tempo częściej niż raz, dwa razy na rok bo ona wyciera powłokę lakieru aż w końcu zejdzie wszystko. ja zawsze jade na myjke reczna z wycieraniem do sucha a potemn w domu nanosze wosk i jest miodzio na 3-4 tyg. potem tylko wystarczy tylko karcherem czyscic i wszystko wyglada jak po nalozeniu wosku