logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolor czerwony maska i błotnik płowieją.
Autor Wiadomość
Staury 
I ♥ TDI

Silnik: 1,9 TDI
Wysłany: 2011-11-27, 11:17   Kolor czerwony maska i błotnik płowieją.

Mój golfik miał dzwona w lewy błotnik i maskę, jak walczyć z tym żeby nieoryginalny lakier nie płowiał.

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2011-11-27, 11:33   Re: Kolor czerwony maska i błotnik płowieją.

Staury napisał/a:
Mój golfik miał dzwona w lewy błotnik i maskę, jak walczyć z tym żeby nieoryginalny lakier nie płowiał.

na lato zrobic polerkę i co dwa miechy woskować lakier :) np woskiem Turtle :)

o kolor czerwony trzeba dbać :) ja czasem w zime potrafię schować sie pod dachem i woskować golfika zeby nie byl biały

prochoice 

Silnik: BMP
Wysłany: 2011-11-28, 13:26   

Jedyna i najlepsza rada, regularnie dbać i woskować swoje auto. Jakaś lekko ścierna politura da sobie radę ;-)

Staury 
I ♥ TDI

Silnik: 1,9 TDI
Wysłany: 2011-11-29, 14:11   

Zwykłą tempo spolerować, i wosk. to wystarczy? Czy zapłacić komuś za spolerowanie auta całego maszyną za 150 zł. Jak efekt ma być ten sam to wolę mieć tę 100ówę w kieszeni ;)

prochoice 

Silnik: BMP
Wysłany: 2011-11-29, 14:51   

Tempo nie polecam, tak samo jak polerowania za 150 zł, efekt będzie taki że auto będzie całe w resztkach pasty + hologramy (koliste slady po polerce), kup chociaż jakaś politure Sonaxa czy Turtle Wax typu AIO ( all in one). Ja polecam np. Auto Glym SRP, tylko to jest lekko ścierne a nie wiem jaki masz stan auta. Przy regularnej aplikacji, tak raz w miesiącu daje dobre efekty. Koszt około 50 zł za 500 ml. Jak masz tylko gdzie to dbaj regularnie o samochód a będzie wyglądał jak nowy ;-)

RAQnio_V 
GTI or nothing

Silnik: ADY
Wysłany: 2011-11-30, 23:19   

ja przy każdym myciu używam Szamponu Woskowego z Turtle w białym opakowaniu i dwa razy w miesiącu Wosk ICE z Turtle... Kolor jak nowy przez cały czas ;)

darkmen21 
Król jest tylko jeden-VW GOLF

Silnik: 2.0 GTI
Wysłany: 2011-12-05, 13:37   

RAQnio_V, racja, ja jak miałem czerownego gofra, to była jakaś masakra, polerka musi być czesta,ale z głową, Turtle wax to jest mega kozak specyfik i na długo się trzyma :ok:

RAQnio_V, twój kolor to durś salon jest,hehe

Staury napisał/a:
Zwykłą tempo spolerować, i wosk. to wystarczy? Czy zapłacić komuś za spolerowanie auta całego maszyną za 150 zł. Jak efekt ma być ten sam to wolę mieć tę 100ówę w kieszeni

spolerujesz tempo 3 razy i juz nie bedzie czego polerowac :lol: i zamiast 100zł w kieszeni masz 3 tysie w plecy :-)

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

czarus21 
dużo gazu i sprzęgło od razu

Silnik: 1.8
Wysłany: 2011-12-11, 16:42   

tempo zjadło moje pent..... :-D polecam farecla g3 wystarczy ale jak masz kaskę kup pastę 3m ale żeby uzyskać naprawdę super efekt musi być polerka ręcznie tylko postraszysz lakier a jeżeli nie masz polerki kup gąbkę na wiertarkę tylko musisz śrubę wkręcić 19 chyba tylko łepek obetnij żeby śruba weszła w główkę wiertarki i lecisz z tematem

Zwi3rzu 

Silnik: 2E
Wysłany: 2011-12-12, 14:57   

Mam dokladnie to samo , auto stalo 2-3 lata i jest cale w nalocie.
Do tego stopnia ze schodzi zwykla szmata.
Dobrze ze nie zaczalem pasta tempo dzialac bo taki mialem dzisiaj plan...

Dzisiaj już mam polerkę mimośrodową muszę kupić nakładkę na rzep 150mm.
Czy ktoś z was może mi poradzić jaka nakładkę powinienem kupić?
Niestety tylko OBI wchodzi w grę?

Do takiej polerki ,żeby zszedl ten nalot (tylko o to chodzi w tej chwili) jaki polecacie preparat.
Nie mam w tym doswiadczenia i nie moze to byc nic mocno scierającego bo na pewno coś zniszcze.

Z góry dziekuję za pomoc.

jimbeam180 

Silnik: 1.9 TD AAZ Variant
Wysłany: 2012-01-06, 17:11   

Jesli lakier jest mocno zmeczony dlugim zaniedbaniem to w gre wchodzi tylko i wylacznie polerka. Na pierwszy raz polecam paste FAREKLA G3 jest to pasta scierna a do niej gabke sredniej grubosci poniewaz farekla jest gesta. Pamietaj aby moczyc gabke woda np. spryskiwaczem po plynie do szyb bo mozesz przetrzec lakier.

Na drugi raz najlepsza by byla pasta m3 lecz jest to dosc droga sprawa i robisz tak jak poprzednio.

Jezeli po farekli lakier bedzie juz lepiej wygladal a gwarantuje ze bedzie, to polecam politure Sonax'a i jedziesz polerka z gruba gabka ale juz bez kropli wody. I pamietaj zeby nie ruszyc przedniej szyby bo beda sie wycieraczki slizgac i nie beda zbierac wody ;)
Auto Politura zostawia na lakierze powloke teflonowa ktora wspaniale nablyszcza lakier ;-)

Gwarantuje ze najbardziej zajechany lakier tym sposobem doprowadzisz do perfekcji :-D

Daniel1886 

Silnik: 1.6 75km AEE
Wysłany: 2012-01-09, 17:43   

witam
popieram w 100% prochoice

Tempo - nie szkoda czasu i elemtow o czarnym zabarwieniu
farecla g3 - oczywiscie ale nie przesadzaj to na drobne ryski itd (pamietaj ze powieszchnie pod szmatką musi być w 100% czysta)

polecam woski z serii SONAX czasami wystarczy raz w miesiacu nalozyc i przetrzec. nie wymaga to sporo pracy, a uszczelki itd pozostana czarne

np.http://moto.allegro.pl/so...2001506762.html

jimbeam180 ja po g3 sonax wyciagajacy kolor i heja.

jimbeam180 

Silnik: 1.9 TD AAZ Variant
Wysłany: 2012-01-10, 18:02   

Panowie tylko jest taka sprawa iz lakieru nie mozna woskowac czescierj niz co 3 miesiace bo lakier tez musi odetchnac.

A wiem ze tak jest bo mam z blacharka troche do czynienia ;)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu