Wysłany: 2009-01-02, 16:52 kluczyk sie miękko obraca
co to moze byc kluczyk w dziach obraca się tak miękko jak bym kręcił nim w masle nawet jak nie włoże go do konca albo by się ukrecał w zamku ale centralny działa normalnie
Silnik: Audi A4 B5 Avant 1.6 AHL 101 PS Pomógł: 9 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 774 Skąd: Kętrzyn/Gdańsk
Wysłany: 2009-01-02, 17:52
No to prawda ja mam auto z 95 roku i widać, że nie było otwierane często z kluczyka ponieważ jest pilot do centralnego raczej od nowości i u mnie chodzi ciężko ten zamek jak się otwiera z kluczyka ..... a teraz otwieram z kluczyka bo jak przymarzają zamki to jak otworze z pilota (słyszałem, że w zimę sie tego nie powinno robić co dla mnie jest dziwne) to auto się za 10 sekund zamknie znowu .... a spowodowane to jest tym, że od tygodnia nie moge otworzyć bagażnika he szlag trafił siłownik od centralki, i on się z pilota nie otworzy trzeba dobrze potrzymać kluczk w drzwiach w pozycji otwartej (w końcu się spalą wszystkie siłowniki he no ale nie mam czasu tego zrobić) ....
ja miałem z tym już luz bo sam myłem autko ale wczoraj na myjni byłem i zalało zamek i musiałem zapalniczką podgrzac z rana
jezdziłem nim z rana i go zamknołem a zapalniczki w srodku i znów zamarzł zamek ale fuksem udało mi się otworzyc bez pomocy zapalniczki
ja też miałem ten problem ale dziś potraktowałem wszystko WD-40 i zobaczymy czy pomorze za godzinę jadę do rzeszowa to zobaczę czy będę musiał wchodzić do auta przez dzwi pasażera jutro wam napisze
[ Dodano: 2009-01-03, 20:42 ]
a jak auto się nagrzeje w środku to jest wszystko ok
Panowie podpinam sie pod temat. u Mnie jak wkładam kluczyk to obraca sie w tak miękko i nie otwiera mi drzwi i nawet central nie działa a od strony pasażera działa dobrze. co to może być?
Jeśli wieci to pomoże to prosze o podpowiedz
Pozdrawiam