Witam kolega ma taki problem w golfie. Mianowicie centralny jest otwarty a pociągając za klamkę zarówno tą od wewnątrz jak i tą od zewnątrz nie można otworzyć drzwi. Czy ktoś miał podobny problem lub czy ktoś wie jak otworzyć drzwi?
ściągnij boczek, odkręć srubki od szyby przy zamku i kywkrec zamek, bedziesz wiedzial:)
Albo: cięgno od zamka spadło
Albo: blaszka, ktora trzyma klamkę się złamała
Albo: nie wiem co;)
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-03-15, 19:40
Najczęściej zwyczjny brud w zamku go blokuje. Można próbować czymś napsikać, najlepiej wyjąć zamek wyczyścić i nasmarować. Żeby to zrobić trza zdjąć tapicerkę i otworzyć drzwi. A tymczasem są zamknięte. No i bieda. Raz to robiłem u siebie ale zamek puścł jak się auto d słonecznka dało, jakby nie puścił to sam nie wiem.
Podciągnij lekko rygla do góry (nawet 1mm) i powinny się otworzyć wtedy będziesz mugł rozebrać tapicerke. Ja mam ten sam problem w drzwiach pasażera ale jakoś nie mam czasu się za to brać a za bardzo mi to nie przeszkadza bo zwykle jeżdze sam