Witam, mam duży problem. A mianowicie chodzi o owiewkę, czy jak jej tam, z tylu samochodu. Jest całkiem wypłowiała, brzydko wygląda, w ogóle jeden wielki syf. I tu moje pytanie: JAK JA ZDJĄĆ? Przytwierdzona jest chyba jakimś klejem, wygląda jak uszczelka jakaś, nie wiem, sylikon czy co. Załączam na zdjęciach… Jak to wszystko usunąć z auta. HELP.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: z przodu Pomógł: 5 razy Wiek: 12 Dołączył: 29 Sie 2008 Posty: 67 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-01-31, 18:13
Prawdopodobnie to klej to klej do szyb, nie trzeba opalarki by to ściągnąć.
Potrzebujesz jedynie mocną żyłkę. Wciskasz ją pod jeden koniec spojlera i przeciągasz do jego końca. Powinieneś przeciąć klej na pół.
Resztkę kleju usuniesz przy pomocy benzyny ekstrakcyjnej lub jeśli masz taką możliwość kup w sklepie lakierniczym krążek tzw. do usuwania naklejek/kleju, zakłada to się na wiertarkę.
_________________ Polerowanie lakieru, akcesoria polerskie - Szczecin i okolice kontakt PW