Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2009-03-29, 15:36 Jak zdemontować tylny emblemat?
Witam. Jak zdemontować znaczek VW z tylnej klapy? Jakoś podważyć go przez jakąś szmatkę czy jak? Bo chcę go pomalować na czarno Szukałem czegoś o tym, ale nic nie znalazłem
Oklej dobrze w koło taśmą papierową i gazetami i maluj, ja tak zrobiłem u siebie, ale wiem że niektórzy wyrywają znaczek a później go na klej z powrotem montują.
Były dwa rodzaje emblematów - przyklejane, bolce wtapiane w gumową podkładkę oraz z bolcami na wcisk - można je poznać po tym, że na wcisk emblematy były 3x cieńsze u góry niż u dołu znaczka.
Jeśli masz emblemat w kiepskim stanie polecam kupić nowy i wtopić go w oryginalną gumę - ja tak zrobiłem. Przykleiłem całość na taśmę dwustronną.
Silnik: 1.9 TDI 90KM [1Z] Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 1458 Skąd: Janówko k. Brodnicy
Wysłany: 2009-03-30, 15:38
Cytat:
No i właśnie to już kwestia gustu
Postanowiłem, że zrobię go całego na czarno Lampy na tył dałem dymione, z przodu też black na soczewce, black kierunki boczne no i teraz już wszystkie emblematy
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 25 Gru 2007 Posty: 858 Skąd: Swarzędz
Wysłany: 2009-03-30, 16:44
ja dzis swoj sciagalem, byl wtopiony 2 bolcami w taka gumowa podkladke, wszystko sie polamalo jakos to poskejam, a przy okazji tez szprejem na czarno go prysnelem
_________________ Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier Bezcenne
A ja mam takie pytanie. Chce wymienic znaczek, bo ze starego zszedł chrom.
Kupiłem używany no i nie jest w najlepszym stanie. Jakim sposobem można go wyszlifować, by znowu się blyszczał i znikły te drobne wżerki ?