Wysłany: 2009-11-08, 18:55 Jak wymienić progi?? Gdzie odcinać stare??
Witam mam pytanko jak mam wymienić progi w swoim golfiku?
Gdzie odciąć stare za drzwiami(3D)na jakiej wysokości?Może ktoś wymieniał już samemu i ma jakieś zdjęcia?
I jeszcze jedno przy okazji. Jak wyciągnąć podłużnicę i za co najlepiej przymocować golfa,żeby mi nie odjeżdżał jak będę go prostować. Bo za belkę się boję,że powyrywają się śruby od mocowania
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2009-11-17, 19:52
aquadigio18 napisał/a:
nie zapomnij od środka jej pomalować jakimś podkładem antykorozyjnym
ja poszedłem na znany sposob ,otórz,wywiercieł od wewnatrz w progach 3 małe dziurki i przez nie za pomoca strzykawki wcisnałem spora ilosc zuzytego oleju silnikowego,tak lalem az od spodu wyciekało ,pozniej wystarczyło ruszyc autem w przod i tyl by równo sie rozprowadził .
jak narazie zadnych sladów korozji a sporo osób potwierdza ze patent sie sprawdza.
dokladnie prog tnij na wzor nowego... a najlepiej niech ci ktos to zrobi.. a auta nie ciagnij za belke tylna bo jak bedziesz szarpal to mozesz uszkodzic belke a to nie bedzie dobre dla ciebie. .. i pamietaj zeby nowy prog byl zabezpieczony od srodka... a na kocu jest dobrze zrobic tak ze jesli jest to 3D to sciagnic tylna tapicerke z boku z ktorego wymienisz prog i kup sobie jakacs konserwacje do pistoletu maszynowego i zapryskasz tamtedy ja rzynajmniej tak zrobilem ale nie wymienialem calego tylko mialem mala dziure ale konserwacja to podstawa
wiem wiem żeby go dobrze zabezpieczyć,już mam z prawej strony wycięty ale jeszcze go nie wspawam,bo najpierw porobię wstawki w podłodze,bo zdrapałem z niej wosk i farbę to się przeżegnałem. Pokaże wam jak wygląda próg środkowy( jego resztki ) i podłoga.
muszę jeszcze wzmocnić w miejscach na lewarek żeby się próg nie zapadał
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2010-02-28, 07:54
Odświeżę trochę temat.
Mianowicie przystawiam się do naprawy progów. Niech mi ktoś podpowie czy lepiej kupić coś takiego:
http://moto.allegro.pl/it...we_3_drzwi.html
czy jechać do blacharza niech on sam kombinuje tj. wycina co trzeba i sam wstawia łaty?
nie no wstawianie łat to raczej pomyłka, chyba że prawie cały próg jest zdrowy i tylko w jednym punkcie gnije to wtedy sie zgodze, a najlepiej jak pojedziesz do blacharza który ma Ci to wstawiać i on Ci powie co kupić...