Silnik: 2.0 VW Bora Pomógł: 27 razy Wiek: 27 Dołączył: 24 Paź 2007 Posty: 826 Skąd: grudusk
Wysłany: 2009-05-07, 07:47 jak wykleić tylna szybe
mam klape od golfa ale rozwalona ale z całą szybą
chyciałbym szybę wyjąć , troche już kombinowałem z tym ale strasznie ciężko co kolwiek tam zrobić!!!!
może ktos z was wyjmował tylna szybe
poradzcie jak ja wyjąć zeby oczywiście nie rozwalić szyby
arek ryba, kup jakas linke stalowa (cienka) i metoda pilowania "odcinasz" szybe od klapy
na poczatek najmnijeszym wiertelkiem robisz dziurke w uszczelce (miedzy szyba a blacha) wkladasz w nia cienka linke stalowa i jak konce linki masz poobu stronach szyby lapiesz lewa reka za jeden koniec prawa za drugi i pociagajac linke raz w lewe raz w prawo odcinasz szybe od klapy
rob delikatnie i spokojnie z wyczuciem
nie wiem czy moje tlumaczenie wystarczy, jak tak to powodzonka
arek ryba bierzesz jakąś starą linkę (może być motocyklowa/rowerowa) ważne aby była stalowa, następnie rozdzielasz ją tak abyś mógł wyciągnąć z niej jeden drucik.
Do tego drucika musisz przymocować jakieś rękojeści np. z kawałków patyków/kołków tak jak radził Ci kger lub jakieś zwykłe pręty. Potrzebne to jest do tega abyś uzyskał odpowiednią siłę i nie porozwalał sobie przy okazji dłoni
Naprężony cienki drucik stalowy jest wbrew pozorom dosyć ostry i naprawdę można zrobić sobie krzywdę, albo udusić kogoś...
_________________ Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.