wstaw gwinta i skręc na sztywno
lub kup gumy i wstaw w sprezyny od góry do dołu to tez utwerdzi maszyne sprezyny nie beda się uginały i nie będzie tarło to jest tansze rozwiązanie
ale naj lepsze to blacharz i klepanie tyłu i zaraz przodu zeby fajno wyglądało
2,0GTI, mam ten sam dylemat tyle że przycieranie jest stosunkowo niewielkie a mam ok 1,5 cm wysokości opony od nadkola a felgi trochę wystają, ja myślałem o tym aby wymienić tylną belkę w moim mk3 na belkę z mk2 która niby jest krótsza o 40 mm co na stronę daje 2cm i oponka z naciągiem się chowa i tak nie wystaje i możliwe że tak nie będzie obcierało, jednak nie wiem ile z tym jest zabawy i czy da radę coś takiego zrobić. Tańsze to by było niż blacharz i mniej ingerencji w nadkola i lakier który będzie trzeba malować po poszerzaniu.
Silnik: 2E Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 31 Mar 2009 Posty: 85 Skąd: Kosina/Rzeszów
Wysłany: 2009-04-09, 13:28
wystarczy sklepać ranty od wewnątrz podciąć plastikowe sierpy jeżeli takowe są i zakonserwować dobrze by nie rdzewiało. Żadne poszerzenie nadkoli
ja tak mam na 9J i oponie 215/40R16 i na gwincie skręcone że opona chowa sie w nadkolu nic nie obciera
matti, a jakie masz et swoich felg ? Ja mam 25 i rozchodzi się o to że wystają poza obrys samochodu co zwraca uwagę mundurowych, ranty mam zaklepane.
TOMEK 84, blacharz zaśpiewał mi 700-800zł za poszerzenie nadkoli z malowaniem, z tym że to dobry lakiernik i nie bał bym sie że coś mi źle zrobi, tylko po co wydawać 800zł jak można samą belkę od mk2 kupić przełożyć bębny z mk3 i po 20mm jest więcej na schowanie felgi, dylemat jest taki czy felga nie będzie obcierała o gwint skoro będzie mniejszy rozstaw, muszę zobaczyć w kanale ile mam miejsca między felgą a gwintem.
[ Dodano: 2009-04-09, 14:45 ] matti, znalazłem w twoim temacie et masz niby na felgach 50 dystans 30 co daje et20 wiec wystają poza obrys samochodu, nie miałeś jeszcze żadnej kontroli???? Ja jeździłem 3miesiące aż do teraz kiedy to mi chcieli za to dowód zabrać, więc zastanawiam się co by było sensownym rozwiązaniem aby panowie się nie czepiali, FELG NIE ZMIENIĘ BO ZA DŁUGO NA NIE POLOWAŁEM I ZA BARDZO MI SIĘ PODOBAJĄ
ale jak założysz belke od 2jki która jest wąska to amory pod katem bedą i duuuupa wtedy będzie napewno tarło
jedz i wydaj te 800zł na blacharke i lakiernika niz kombinowac przerabiac zawieche na dobre to napewno nie wyjdzie pozdro
matti, ja z kolei trafiłem na znajomą z LO która była ze strasznym służbistą który czepiał się niemal do wszystkiego, począwszy od wydechu, skończywszy na lampach tylnych mówiąc że są obklejone jakąś folią a to są Hella Black Magic jednak ten pan nie uwierzył, a jak się zapytałem czy można podgiąć ranty aby tak się nie rzucało w oczy to powiedział że to ingerencja w homologację samochodu i on by mi przeglądu nie uznał