Wysłany: 2010-06-19, 16:20 ''Inne'' malowanie - proszę o opinie !!!
Witam wszystkich.
W styczniu było ''spotkanie'' z jeleniem i szybko musiałem poskładać golfa...
Był czerwony (colorconcept) , jednak zderzak, maska i prawy błotnik jest w innym kolorze.
Prosiłem w międzyczasie o koncepcje ''nowego'' malowania i miał być cały czarny ...
Jednak porządne pomalowanie całego to 3000 zł, których nie mam i raczej nie będę miał
I po czasie dogadałem się z kolegą, który ma profesjonalną drukarnię i ''takie tam'' ,
że może mi nałożyć specjalną folię i mogę zażyczyć sobie kolor i wzór jaki chcę.
Na folię (jakaś wzmacniana) daje 5 lat gwarancji na wytrzymałość !
Pewnie każdy spotkał coś w tym rodzaju na drodze - jakieś firmowe autka mają reklamy itp...
Najlepsze jest to , że zmieścilibyśmy się w 1000 zł.
Ale oczywiście nie cały golf tylko jakieś 50 % od przodu, niezależnie czy bardziej dach czy boczki.
Czyli cały dobry tył zostaje czerwony.
I teraz w związku z tym zrobiłem kredkowy projekt grafiki - przód czarny i po skosie przechodzący paskami w czerwony ...
Proszę o opinie :
1. czy się podoba ?
2. czy może jednak domalować na czerwono tylko uszkodzone elementy ?
3. proszę o ewentualne pomysły w formie zdjęcia, grafiki itp na golfie... ?
Proszę mi wierzyć , że naszukałem się w necie i mało co ciekawego znalazłem
a jakimiś programami do zdjęć to trudna i długa praca - więc naniosłem kredkami kolory na szare zdjęcie mojego golfa (dodaję też dla porównania oryginał).
Załączam 3 zdjęcia ;
1. ''malowanie'' z logami firm jakie części są w golfie
2. bez log
3. oryginał
Odwiedzin strony ze 30 a odpowiedzi 3 ? !
Dziwne ?
Nie macie ludzie swojego zdania ??
Boicie się takiego malowania ?
Wszyscy są konserwatywni ????
Nie odpowiadacie..............to po co to forum !!!!!!????????
K@mil , Killah i Swatu- dzięki !
Malowanie na czarny - zderzaka i maski ?
jak to będzie wyglądać ? zdjęcie , projekt ? !
Raczej mało odważne i banalne i chyba brzydkie ! - błotnik czerwony - ni w 5 ni w 10 ?
Odwagi ludziska !!
Poza tym on był colorconcept ! I już po stłuczce nie będzie !
Ma być ciekawszy ... ?! Czy też inny ...
Ale nie wiejski - stąd proszę o opinie !
Każdy kto tu wchodzi - powinien chyba odpowiedzieć !!!!!!!
Dzięki
ps
co do naklejek firm to może, może będą
ale bardzo lekko widoczne i małe
i te części są w samochodzie a nie ściema wiejska !
można zaglądnąć za koła ! oczywiście jak ktoś wie czego szuka
koni sport , eibach , zimmermann
mogło by być więcej ale te są ważne - podnoszą trakcję samochodu mechanicznie...
i jest logo forum ? za wyraźne i za duże pokazałem
i nie wiem czy dobre miejsce ?
Silnik: 1,6 ABU Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 17 Lis 2009 Posty: 2347 Skąd: Skarżysko-Kamienna
Wysłany: 2010-06-20, 11:44
Smolak, nikt nie ma obowiązku wypowiadać się w Twoim temacie, więc się nie dziw, że jest więcej odwiedzin niż odpowiedzi.
Co do projektu to moim zdaniem naklejki odpuściłbym sobie- mnie taka forma informowania co jest w aucie nie odpowiada. Ale to Tobie ma się podobać.
Co do malowania to może czarna maska, dach i tylna klapa, a reszta czerwona?
Jeżeli chodzi o malowanie to najlepiej jak byś poprosił Swata żeby Ci te wszystkie pomysły zrobił w VT.
szczera odpowiedź - ''dla mnie wiejski to własnie naklejenie na niego foli w taki sposób jak w projekcie''
a ten z tylko czarną maską ... fajny , prawie identyczny jak mój
co do harlequina ... to nieeeee
Czaro - dzięki
''Co do malowania to może czarna maska, dach i tylna klapa, a reszta czerwona?''
- fajnie , tyle tylko, że błotniki a nie tylna klapa i dach do zmiany (koszty...)
i w projekcie jak pisałem tył zostaje nietknięty - czerwony
więc przodem - zderzak , maska , błotniki , drzwi , się ''bawimy''
IIIII
Swatu !
Proszę , proszę o twoje koncepcje
- musi być czerwony tył , tak gdzieś od końca drzwi na pewno (koszty , i po co ruszać dobre)
- tylko po uszkodzeniach na pewno coś trzeba zrobić ze : zderzakiem , błotnikami i maską
! jakoś nie chcę z powrotem czerwonego golfa III ! ???????????
dzieciaku ty masz 5 lat? sposób twojego pisania jest wypisz wymaluj neo dzieciaka co internet dostał i chce ludzi powkurzać. Pomaluj w jeden kolor i po sprawie. A malowanie w dwa kolory dla mnie to wieś tuning, a co - mogę to sobie to powiem ;d
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Silnik: AAM -> AGG Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2009 Posty: 2513 Skąd: Kutno
Wysłany: 2010-06-20, 13:21
e2 napisał/a:
dzieciaku ty masz 5 lat? sposób twojego pisania jest wypisz wymaluj neo dzieciaka co internet dostał i chce ludzi powkurzać. Pomaluj w jeden kolor i po sprawie. A malowanie w dwa kolory dla mnie to wieś tuning, a co - mogę to sobie to powiem ;d
j.w.
rób jak chcesz gościu możesz nawet dach na różowo dać a zderzak w rdzę. to twoje auto. a sposób jak piszesz posty to jedynie może kogoś sprowokować do wyzwania ciebie niż chęci pomocy
wgl to propozycja do modów o zamknięcie tematu. po co kontynuować ten temat jak wszystko co smolak potrzebuje to znajdzie w poradniku młodego wieśmaka w dziale style
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-06-20, 14:24
killah napisał/a:
wgl to propozycja do modów o zamknięcie tematu. po co kontynuować ten temat
tu sie nie zgodze .Po to jest forum by wlasnie zakładac takie tematy .Skoro kolega Smolak chce zmienic kolor auta i nie wazne czy z naklejkami czy bez powinnismy mu doradzic ,a nie odrazu wyjezdzac z postami typu "wiejski tuning", "nie wkurzaj ludzi" Troche szacunku .
po drugie jesli nie macie ciekawych odp. nie piszcie takich głupot.
Chlopak robi auto dla siebie a nie dla was .
Smolakfoto auta juz sciagłem napisz mi w jakich barwach widzisz auto i jakie akcenty bys widział a zrobie ci VT i zobaczysz.
posty nie na temat beda usuwane
Niewiem czy ta folia to taki wspaniały pomysł nie raz widziałem z bliska auta przedstawicieli to tam coś pęknie tam odłazi na rogach wygląda ori kolor słabo to widze. Po drugie po co chcesz malować całe auto skoro masz do malowania 3-4, elementy podejrzewam że spokojnie zmieścisz sie w 1000zł za malowanie, napewno wytrzyma ci to dłużej niż jakaś tam folia.
Po trzecie co do koncepcji to pomalowałbym wszystko w kolor ew dach w czerń.
i po czwarte wez sie ogarnij to twoje auto robisz je dla siebie i powinieneś wiedzieć co Ci sie podoba.