zbiornik ma 55 litrów, jak wejdzie na rezerwę to tankuj do pełna, powinno wejść około 42 litrów, czyli rezerwa ma około 10 litrów, czyli do 100 km w zależności od silnika (spalania)
PiJey88, nie, u mnie jak dochodzi do pierwszej czerwonej kreski to tankuję 47l co daje 8 litrów rezerwy.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
e2, więc w każdym golfie jest inaczej, ja tankuje jak dochodzi do pierwszej czerwonej, rzadko kiedy ją przekraczam, a nie weszło mi nigdy więcej niż 45 litrów
U mnie jakies 150 km mozna zobic bez wysokiego krecenia. Notabene wskaznik poziomu paliwa w mk3 jest bardzo malo dokladny, mianowicie przez moja nieuwage zrobilem 27 km przy pustym baku (wg. wskazan licznika). Takze nawet jak polozy sie wskazowka na oraniczniku to mozna jeszcze pojechac, choc nikomu takiego stresu nie polecam.
_________________ Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~ MK3
U mnie jakies 150 km mozna zobic bez wysokiego krecenia. Notabene wskaznik poziomu paliwa w mk3 jest bardzo malo dokladny, mianowicie przez moja nieuwage zrobilem 27 km przy pustym baku (wg. wskazan licznika). Takze nawet jak polozy sie wskazowka na oraniczniku to mozna jeszcze pojechac, choc nikomu takiego stresu nie polecam.
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 39 razy Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 974 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2010-07-30, 09:11
Najwiecej ile zatankowalem to 50,12l czyli teoretycznie zostawalo 5litrow. Co z tego, skoro chcac podjechac ponownie pod dystrybutor silnik juz nie chcial zapalic choc paliwo bylo w przewodach i filtrze paliwa.
Trzeba bylo do pelna zatankowac i odpalil od strzalu.
Jak mi sie zapala lampka rezerwy to wiem, ze w trasie potrafie przejechac 100km, a po miescie 50km. Bez stresu i tankowac. Wtedy wchodzi od 45-48l.
btw. a pojemnosc baku nie jest policzona z przewodami? Bo tankujac pod korek to teoretycznie jest wiecej niz te 55l, nie liczac samch przewodow paliwowych i to co jest w filtrze
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0