Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-02-04, 21:44
Henryk Górka, połóż tylne siedzenia zdejmnij półkie i tam na tylnej klapie w tej tapicerce gdzie jest uchwyt masz śrube na krzyżaka wykręc ją i zdejmnij tapicerkie poświe sobie tam lampą lub latarką i zobaczusz taki pręt który idzie od wkładkia aż do zamka pociagnij ten pręcik do góru i zamek powinien się otworzyc powodzenia
Jeszcze nie otwierałem-praca,ale opis jest tak czytelny,że powinien być sukces.To praca na jutro.O efektach napiszę
[ Dodano: 2009-02-07, 15:23 ]
Wykręciłem śrubę,wyjąłem z boków tapicerki po dwa bolce i mam problem-
tapicerka nie chce zejść.Stosować metodę siłową?Co robię źle?Spróbuję chyba jeszcze jutro.
[ Dodano: 2009-02-07, 17:06 ]
Tapicerkę ruszyłem,ale blokują boczne listwy.Jadę do pracy,spróbuję jutro-powoli do celu.Może inni będą mieli pożytek ztych perypetii.
[ Dodano: 2009-02-11, 15:50 ]
Po zdjęciu listew odgiąłem tapicerkę i odblokowałem zamek.Teraz zamykam
z kluczyka,bo pęknięty jest ten element,gdzie wchodzi drucik.Jak bębę miał czas,to sprubóję to naprawić,jak nie to wymienić.
Dzieki chłopaki już miałem zakładać post, na temat zablokowanej klapy tylnej spadł mi ten pręcik z zamka i zatrzasnąłem i nie mogę otworzyć, jutro niedziela ale w poniedziałek na pewno się za to wezmę, bo już myślałem że nie da się tego zrobić. Pozdrawiam Dziękuje raz jeszcze
Paweł