Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-06-28, 16:43 Co z tym zrobić
Witam Witam mam taki mały problemik otóż posiadam golfa 3 variant gt 1,8 b/g. Zauważyłem że rudy zaczął się dobierać do progów także muszę ściągnąć te całe plastiki, tylko nie wiem czy po wymianie progów na nowe będzie możliwość założenia tego z powrotem. Same te cienkie listwy kosztują około 120 zł na stronę jeszcze nawet nie wiadomo czy to się spasuje. Znowy bez listew progowych będzie głupio wyglądał bo na nadkolach także mam te plastikowe półksiężyce. Czy nie lepiej kupić inne listwy progowe od wersji 5 drzwiowej hatchback pasowały by do varianta i zamontować w zamian za seryjne co byście polecili
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4855 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-06-28, 19:21
proponowal bym zerwac wszystko i nie zakładac .Bo zapewne na blotnikach po sciagnieciu plastików tez bedziesz miał ruda.A to ze na nowe progi spowrotem je przykleisz to i tak nie ochronia ich przed rdza wlasnie pod tymi plastikami czest ruda wylazi.
Także przemysl czy napewno chesz ponownie zakladac te listwy.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 6 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 233 Skąd: FNW Nowa Sól
Wysłany: 2010-06-28, 19:46
Też odradzam zakładanie plastików tym bardziej że zamienniki progów mogą długo nie wytrzymać gromadzącego tam się brudu i błota nie są one robione z najwyższej jakości materiałów . Wiem fajnie wyglądają dopóki nic się pod nimi nie dzieje
Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-06-28, 19:55
no tak ale jak nic nie założę to z tymi półksiężycami będzie brzydko wyglądał chyba że zamiast ładować kasę na progi plastikowe po ściągnięciu całości dołożę kasę wyremontuje se nadkola