Witam... moim problemem jest to że... gdy ostatnio ruszyłem z pod świateł zacząłem słyszeć dziwny dzwięk "tarcia" albo ciągniecia czegoś za sobą... jakby plasitkową butelkę.. zatrzymałem się by sprawdzić co to takiego.. i przy kole od strony siedzenia pasażera (niewiem czy przy kole.. bardziej pod paskiem klinowym) wisiało mi takie o coś...
...co to takiego? (Zdjęcia powyżej) jak to założyć spowrotem? i po co to jest? =( Pozdrawiam! i liczę na odpowiedzi
_________________ Volkswagen Golf - niemiecki samochód klasy kompaktowej, produkowany przez firmę Volkswagen od 1974 roku. Nazwa modelu pochodzi od nazwy prądu morskiego: Golfsztrom.
czarnushek, stary jest to dolna osłona paska klinowego od alternatora, pompy i jak masz to sprężarki od klimy ja mam takie same, ten dziubek plastikowy wchodzi w tą dziurę co zaznaczyłem na foto czerwoną kropką a ogólnie powinno to być zamontowane tam gdzie zaznaczyłem przykręca się to na dwóch wkrętach
A dam rade to założyć na kanale, i czy ogólnie dam bo jestem kompletnym laikiem w tych sprawach... i skąd wziąśc te wkręty (a raczej jakie to czy coś bo się nie znam) i dziękuję za odp! jesteś wielki
_________________ Volkswagen Golf - niemiecki samochód klasy kompaktowej, produkowany przez firmę Volkswagen od 1974 roku. Nazwa modelu pochodzi od nazwy prądu morskiego: Golfsztrom.
oczywiście że dasz rade ja to przykręcałem tak podniosłem auto na lewarku, odkręciłem koło i przykręciłem,
Więc tak w oryginale z tej "beli" w którą się to wkręca (chyba się to podłużnica nazywa ) wychodzą takie 1cm pręciki z gwintem i ten plastik sie mocuje za pomocą takich plastikowych nakrętek ale u mnie to szlak trafiło (zjadła to rdza), i tam miałem otwory i przykręciłem to na wkrętach zresztą sam zobaczysz co i ja
A z kanału to masz full wypas ja też mam ale nie chciało się mi go wtedy otwierac
Aha no to raczej jutro na kanał i heja powiem co i jak ale to jak już tam zajrzę pod autko
Edit: Byłem dziś na ul. Rakowej we Wrocławiu u takiego starszego miłego pana elektromechanika i założył mi osłonę ładnie przymocował na wkręty i jest gicio 20 zł i po krzyku POZDRAWIAM!
Dziękuję postoję chce mieć bok cały a zrobiłbym to pewnie trochę nieumiejętnie ale już założone zresztą to po co
Dam88, w oryginale są takie plastikowe nakrętki co tam się wkręca / wpina i tyle ale mozna z tym zrobić co się chce i jakie się chce nakrętki byle by trzymało
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-05-21, 16:33
sa w każdym sklepie blaszki takie spręzynujące do tego. Wyrób firmy Romix której katalog ze zdjęciami wisi w każdym sklepie moto prawie.
Polecam "na szybkiego" użycie nakrętki od butelki plastykowej np Pepsi. Mały otworek w środku, nakręcić na wystający pręcik i trzyma. I można tak zostawić, bo trzyma całe lata (przynajmniej u mnie). A miało trzymać tylko póki blaszki kupię