mam pytanko odnośnie blotnika do golfa...chodzi o to ze mam drugi błotnik tylko w innym kolorze...i nie wiem czy przemalować cały(jest problem z dobraniem koloru) czy tez może wyciąc element który potrzebuje,wspawać go i pomalować???czy możecie mi doradzić???poniżej załączam fotki....
Pewnie że można ładnie przygotować i dospawać odcięty fragment ale pytanie po co ? Skoro masz dobry błotnik drugi to pomaluj go i będziesz mieć spokój , potem strach jest co sie będzie działo ze spwami tak blisko ziemi w zime A problem z doborem lakieru to chyba jakaś bajka , widze że masz podobny jak ja w starym golfie i nie było najmniejszego problemu jak malowałem atrape i tylny błotnik.
_________________ Posłuchaj go, prawde Ci powie ----------------------------------------------------->
Silnik: ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 258 Skąd: JAVWOR
Wysłany: 2009-01-19, 15:25
no w sumie to masz racje..ta opcja z dospawaniem to oszczędność..bo nie mam az tyle kasy zeby to pomalować a błotnik to ja kupiłem za 20 zł w peomocji bo kupowałem hokeja ori szerokiego...
[ Dodano: 2009-01-19, 15:30 ]
acha i jest jeszcze jeden problem...ten błotnik jest na okrągły kierunek a mój nie..
acha i jest jeszcze jeden problem...ten błotnik jest na okrągły kierunek a mój nie..
no to problem stylistyczny a nie funkcjonalny .. może z czasem dorobisz się błotnika drugiego z owalnym kierunkiem hehe Nie no naprawde nie polecałbym spawania kawałków w takim miejscu , latem będzie spoko , ale zimą jak pojeździsz i dostanie np. solą to może być kiepsko , chyba że ocynkujesz fragment
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2009-01-19, 23:21
Oj lakieru wg numeru nie dobierzesz, należy wziąć poprawkę na wiek auta i wyblaknięcie lakieru. Najlepiej wziąć klapkę od wlewu paliwa zanieść do lakiernika niech odbiera, po za tym lakiernik sam będzie wołał klapkę. Ja u siebie robiąc zaprawki dobrałem lakier u lakiernika zostawiając mu klapkę wlewu paliwa, dobrał mi idealny kolor w spray 2 x 400 ml i 200 ml w puszce na cały błotnik, bo nie opłaciło się go robić, kupiłem nowy zamiennik i super pasuje.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Silnik: ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 18 Maj 2008 Posty: 258 Skąd: JAVWOR
Wysłany: 2009-01-20, 15:30
no w sumie co do lakieru to mam wujka co ma sklep motoryzacyjny i mieszalnie lakierów...a tak szczerze to zescie mi teraz namieszali w głowie ...juz sam nie wiem co zrobic...
[ Dodano: 2009-01-20, 15:41 ]
a tak pozatym to nie wiem jak wyglada ten blotnik od wewnatrz musze sciagnac nadkole i zobaczyc bo moze byc tak ze jest jeszcze gorzej..w sobote bede walczyc...dzieki za porady...
nie rob kichy,nowy blotnik do tego modelu w sklepie kosztuje 70zl,dokup 2 setki lakieru bazy ze3 setki bezbarwnego i maluj bracie,zrobisz glupote bedziesz spawal kawalki a pozniej w tym miejscu wylizie ci rdza i zezre twoja prace i nerwy,