Mam pytanie .czy do wersji MK3 GT z 95 roku pasują błotniki z innych modeli czy są jakieś różnice?Chodzi mi o dopasowanie ,czy nie bedzię problemu z założeniem z innego modelu.Nie chodzi mi o różnice w otworze na kierunki.Na co zwracac uwagę przy zakupie takiego błotnika?
Mam pytanie .czy do wersji MK3 GT z 95 roku pasują błotniki z innych modeli czy są jakieś różnice?Chodzi mi o dopasowanie ,czy nie bedzię problemu z założeniem z innego modelu.Nie chodzi mi o różnice w otworze na kierunki.Na co zwracac uwagę przy zakupie takiego błotnika?
Do pazdziernika 95 kierunek > Prostokatny
Od pazdziernika 95 kierunek > Owalny
innych różnic nie ma...
na co sie patrzec hmm na dol blotnik, na to co laczy sie z progiem oraz na caloksztalt
Silnik: 1z Pomógł: 3 razy Dołączył: 20 Gru 2009 Posty: 252 Skąd: jelenia gora
Wysłany: 2010-02-27, 17:49
błotniki są takie same, różnica tak jak piszesz jest w kierunkach (kwadratowe i owalne, lub w ogóle bez czyli us wersja), najlepiej dorwać zdrowy błotnik oryginalny, bo z zamiennikami różnie bywa, chodzi o dopasowanie . jak zamiennik kupujesz to najlepiej w podkładzie, jeżeli chcesz kupić oryginał to zwróć uwagę na dolną część błotnika, tam gdzie powinien być chlapacz. on najczęściej gnije
no oglądałem dzisiaj właśnie na szrocie takie używki i wszytkie były już nadszarpniętę rdzą.zastanawiam sie czy nie zamówic z allegro,ale właśnie dużo jest opini o tych zamiennikach,że źle je potem dopasować.Zapewne trzeba to wszytko jakos uszczelinc po zalozeniu,może ma ktoś jakąś porade na ten temat?
Silnik: 1,6 AEA Pomógł: 11 razy Wiek: 27 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 427 Skąd: LKS
Wysłany: 2010-02-27, 19:33
nie uszczelnić tylko zakonserwować .
Wystarczy przed zakręceniem pomalować go od środka a po zakręceniu spryskać woskiem do profili zamkniętych. I spokoj na kilka lat:P
Nie kupuj ZAMIENIKA!!!!!! Ja kupilem za 70 zl i nigdzie nie pasuje!!! A przy dzwiach wystaje poza dzwi 2cm!!!!!!!!! teraz lezy na strzychu lepiej kupic oryginalny lekko porysowany i Pamalowac