Silnik: AhU Pomógł: 6 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 574 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2008-10-22, 18:23 PROśBA O POMOC OZNACZENIA FELG!
chłopaki wytłumaczcie mi jak krowie na rowie,,,,o co chodzi w tych otworach centrujących i tych Et 38 Et35,,,, co powinienem wybrać do swego golFa ?Wiem że mam 4X100...
a CHCEM alu 15 lub 16 czaje się na pare sztuk i niewiem sam boje się umoczyć....
WIęC pomóżcie!
o takie pasują:http://www.allegro.pl/item462125066_azev_16_4x100_polerka_okazja_dostawa_gratis.html
Czynnik ET (mm) wpływa na wystawienie koła - im mniejsza liczba przy ET tym bardziej koło będzie wystawione na zewnątrz do rantu
Dla alusów najlepsze będzie 30-40. Jeżeli trafią sie felgi z większym et będa bardziej schowane pod autem wtedy można zastosować dystanse żeby lepiej wyglądało ale niekoniecznie.
Otwór centrujący mierzony w milimetrach - w który to wchodzi z auta - kołnierz piasty. Gdy dana felga posiada ten otwór większy od kołnierza znajdującego się na piaście należy w celu dopasowania wykorzystać pierścienie centrujące - mogą być np. wykonane z tworzyw sztucznych
w golfie ten otwór wynosi 57,1 mm