Wysłany: 2011-12-18, 11:54 Pomoc w doborze dystansów.
Witam
Mam zamiar wytoczyć sobie dystanse zmieniające rozstaw z 4x100 na 5x112.
Felgi które mają wylądować na aucie rozmiar 16" 7,5JX16 ET37
rozstaw 5X112X65 oraz opony 195/45/16, auto obniżone o 6cm.
Jakiej grubości dystanse muszę wytoczyć w tym wypadku żeby nic nie obcierało oraz żeby felga nie wystawała poza auto.
Silnik: 1z Pomógł: 3 razy Dołączył: 20 Gru 2009 Posty: 288 Skąd: jelenia gora
Wysłany: 2011-12-18, 17:24
dystans zmieniający rozstaw najmniej (bezpiecznie) ma mieć chyba 18mm, dobrze by było żeby to było 20mm. Czyli et przy dystanie 20 zrobi się 17, przy 7,5 calach, obniżeniu i tych gumach co chcesz założyć może obcierać i nie wiem czy nie będzie z przodu wytawało.
druga sprawa to że dystans będzie przykręcony na 4 śruby.
No zgodzę się tu z przedmówcą przód będzie wystawał na bank. Ja mam felgę 7,5"x16"et 35 i jest jeszcze schowana ale myślałem nad założeniem dystansu ok 1 cm góra 1,5cm żeby trochę koło wyszło na zewnątrz więc jeśli u ciebie by zastosować dystans 2cm to bankowo będzie poza obrys przód.
jaki problem ze kolo wyjdzie poza obrys ? a co to za szerokosc felgi 7,5 mało wiec zero lipy a jak obciera to maszynka raz zainwestowac 300 zr do poszezania blotnikow powiem tyle ze lakier nie peka umiejetnie robiac powoli a autko naprawde kosmicznie wyglada . ale zmienilem temat takie opony obnizenie ok na bank nic nie zaciera ale dystans z przodu na skreconych kolach wpadamy w dziure i moze byc nie ciekawie i na bank tak bedzie