Witam!
Standardowo Golf Mk3 ma opony 185/60 R14 na felgach 6J 14 H2 ET 45. Ja chciałbym założyć na takie felgi opony 185/65 R14 (od Passata). Zawieszenie mam standardowe. Czy będzie ok, nie będzie obcierać? Może ktoś z Was ma takie założone?
Dodam jeszcze że na zimę mam właśnie 185/65 R14 tyle że na felgach 6J 14 H2 ET 38 i jest ok.
Pozdrawiam
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 6 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 233 Skąd: FNW Nowa Sól
Wysłany: 2010-07-14, 09:05
Obcierać nie będzie tyle że licznik trochę będzię przeklamywał bo zwiększa ci się średnica całego kola po naciągnięciu gumek porównaj prędkość na zegarze z GPS-em
Felgi to VW Orlando 14". Mówicie że ładnie mi wejdzie, super.
Chciałem jeszcze aby ktoś potwierdził z tym ET 45 bo tego się najbardziej obawiam. Tak jak pisałem wcześniej taka opona przy Et 38 jest dobrze.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Chciałem jeszcze aby ktoś potwierdził z tym ET 45 bo tego się najbardziej obawiam. Tak jak pisałem wcześniej taka opona przy Et 38 jest dobrze.
śmiało zakładaj, ET 45 to seryjny rozmiar dla alufelg VW do MK3, a oponki tak samo, nie zauważysz nawet różnicy w rozmiarze, ja mam zimówki w tym rozmiarze