ostatnio zauważyłem, że moja przednia felga jest lekko "dźgnięta". Nie wiem jak i gdzie to zrobiłem no ale takie uroki naszych dróg:/ Staram sie omijac dziury no ale jakos to zrobilem. Wiecie czy da rade to jakos naprawic?
Silnik: 1.9 TDI 90KM kod silnika: ALE
Wysłany: 2008-09-10, 07:59
wrzuć jakieć foto tej uszkodzonej felgi ROZUMIEM ZE USZKODENIU ULEGŁ ALUS
wszystko się da zrobić;) sa zakłady zajmujące sie regeneracją alusów poszukaj w swojej okolicy
Silnik: 2.0 VW Bora Pomógł: 27 razy Wiek: 27 Dołączył: 24 Paź 2007 Posty: 826 Skąd: grudusk
Wysłany: 2008-09-10, 08:09
felga aluminiowa czy stalowa???
jak stanowa to jeszcze jakoś da się naprawić
co da aluminium jak uszkodzenie jest poważne to naprawa poprzez spawanie itp nie ma sęsu, w miejscu spawania będzie osłabiona
nie nei nic poważnego, delikatnie na samej krawędzi musnąłem i jest lekko wgniecone jesli mozna powiedziec w ogole o wgnieceniu. Ale jednak ja jestem drobiazgowy i mnie to denerwuje. Felgi mam aluminiowe, do tego od 1,5 miesiaca wiec tymbardziej gul wiekszy:P jak dorwe sie do aparatu to wrzuce zdjecie.
można spolerować i pomalować, można napawać (nadkładać) aluminium w jakimś zakładzie, który sie zajmuje renowacją felg. zależy, jak wielki jest ubytek.