Wysłany: 2010-02-06, 12:53 Jakie opony dadzą max komfort ?
W swoim golfie mam aluminiowe felgi i opony 185 55 R 14 i bardzo nie lubię ich, trzęsie, wraz z wiekiem coraz mniej lubię szybko jeżdzić i cenić dobry wygląd felg, zamiast tego coraz bardziej cenię sobie maksymalny komfort jazdy i chcę kupić inne felgi i opony i nie interesuje mnie ich wygląd i dobre właściwości jezdne, tylko maksymalny komfort jazdy jak się tylko da, jakie kupić felgi i opony dla maksymalnego komfortu ? Wyglądać mogą jakkolwiek, I czy to prawda że napompowanie azotem jeszcze zwiększy komfort ?
I czy to prawda że napompowanie azotem jeszcze zwiększy komfort ?
troszke roznicy jest ale musisz pamietac ze napompowanie azotem kosztuje (5zl opona) i jak bedzie ci schodzilo powietrze z opony to nie pojedziesz na stacje i za free z kompresowa nie napompujesz
co do opon to najwieksza dadza balony 185/65 ale to bedzie okrutnie brzydko i bardziej polecam 185/60
Kurde, pomyliłem się, mam opony 185 55 R 15, wcześniej nie założyłem okularów, sorry ! Jaby co, to mogę sie z kimś zamienić na stalowe felgi z oponami 175 70 R 13 bo chyba tylko takie dadzą najwyższy komfort ? Mogą być okrutnie brzydkie, wisi mi to, albo może waro kupić 165 70 R 13 np. z tąd ? http://moto.allegro.pl/it...165_70_6mm.html o ile pasują do golfa 3 ?
Jak ktoś z Wrocławia, lub okolicy ma brzydkie, ale komfortowe "balony" na stalowych R 13 i chce się zamienić, to mogę podjechać i zobaczy, (przejedzie się) moje alu felgi i opony 185 55 R 15, jak będą się podobały, to zamienimy się.
A niech wygląda, dla mnie liczy się wygoda, a nie wygląd. Jakie są największe balony co dadzą największy komfort, a dają się jeszcze założyc do golfa 3 ?
lesmie, jesli masz standardowe zawieszenie, nie dobite, to nie musisz sie jakos specjalnie ograniczac z profilem, z Twoim nastawieniem na komfort sprobowalbym nawet 185/70/14, ale musisz sobie zdawac sprawe ze wtedy wskazania predkosci nie bedą dokladne
jako dotychczasowe opony wbij 185/60/14 bo to standardowy rozmiar dla srednicy 14 i wtedy nie ma przeklaman licznika. Jakiekolwiek zmiany samej wartosci 60 na inna powoduja juz ze licznik nie wskazuje prawdziwej predksoci, kalkulator ten wylicza jaka to różnica