Wysłany: 2008-05-26, 21:27 Jakie felgi stalowe do mojego GTIka?
Czy ktoś może mi napisać jakie parametry powinny mieć felgi stalowe do mojego GTIka Oczywiście rozstaw śrub 5*100 i myśle o 15-tkach... Kupiłem samochód na alumach 16-tkach ale na zimę będę musiał zakupić stalówki i jakieś oponki bo alu mi szkoda. Wiem, że teraz nie pora jeszcze aby o tym myśleć ale znając życie to potem na jesieni będzie mało czasu i człowiek przyciśnięty do muru może kupić byle co a tak to mam dużo czasu do namysłu.
w GTI najmniejsze jakie wchodzą to 15", ale musisz zwrócić również uwagę na ET, bo masz większe zaciski niż normalnie, najlepiej zeby była to orginalna felga z wybitym znaczkiem VW od wewnątrz, wtedy napewno nie będzie problemu A oponki to 185/55/R15 chyba na zimę najleprze do GTI, o ile ci się zmieści na obniżonym zawieszeniu
Dzięki za radę... właśnie myślałem o 185/55/R15 bo 195 to na zimę trochę za szeroko... właśnie boję się nieodpowiedniego odsadzenia ET... ciekawi mnie czy od golfa IV będą pasować felgi.. a co do zawieszenia to na zimę pójdzie do góry (gwint)
witam mam taki problem ogonie to zastanawiam sie nad kolami na zime czy musialbym kupic stalowe czy aluminiowe.bo posadam narazie aluminiowe 17 cali.
Po co niszczyc alu w zimowej soli.Zakup lepiej stalowe
Zreszta mniejsze spustoszenie zrobisz jak odpukac przylozysz w jakis kraweznik czy zaliczysz wyrwe stalowa a alufelga!
Silnik: One Four ;) Pomógł: 10 razy Wiek: 26 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 698 Skąd: Katowice / Siedlce
Wysłany: 2008-07-12, 10:19
czepi, 15 najmniejsze jakie GTI w serii posiadają i będzie ok, pojedz do wulkanizacji to ci zmierzą i sprawdzą jakie wejdą tak najlepiej albo szukaj feilgi ze znaczkiem vw