Witam, chcę kupić felgi ale nie wiem jaki rozmiar. 14-o calowe to napewno, tylko żeby pasowały do profilu opony 175-185/65/14. Nie chcę jeździć na małym profilu po polskich dziurach. Dradźcie proszę, mam już dość dopompowywania powietrza po wpadnięciu w dołek
Wysłany: 2008-08-27, 15:34 Re: Jakie felgi pod oponki
Piotrek napisał/a:
Witam, chcę kupić felgi ale nie wiem jaki rozmiar. 14-o calowe to napewno, tylko żeby pasowały do profilu opony 175-185/65/14. Nie chcę jeździć na małym profilu po polskich dziurach. Dradźcie proszę, mam już dość dopompowywania powietrza po wpadnięciu w dołek
Ja bym powiedzial ze tutaj dadza sobie bez problemu rade felgi 15" na 195/50 oponce. Moj tato jezdzi wszedzie i nic sie nie dzieje, a jezdzi srednio szybko. Felga z malym rancikiem ET 35
_________________ Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!
a jeśli chodzi o szerokość oponki do tych 14 to 185 w sam raz na profilu 60 a nawet 65 a propo 15 cali to też na nich jeżdżę195/50/15 i chcę zmienić na 16 i mniejszy profil
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Nie no....Kolega mnie rozwalił Może to i fajnie wygląda ale gdzie w Polsce masz takie szosy gładkie jak tafla szkła? Nie wyobrażam sobie mojej drogi do pracy na takim profilu:) Ale życzę powodzenia i spełnienia dreem'a. Dla mnie liczy się jednak bardziej komfort jazdy. Pozdro
Piotrek no ale co tu doradzać jeżeli wiesz jakie chcesz rozmiarowo to takich szukasz
jeśli chodzi o moje zdanie to szukałabym 185 (195)/55/R15 ale jak się upierasz przy 14 to 185/60/R14
MTuner napisał/a:
A jaka szerokosc opony 215?? bo szersza to moze juz obcierac
MTuner czytamy temat ze zrozumieniem i odpowiadamy też na temat