Witam!
Zastanawiam się nad kupnem alusów będą to chyba 15'' i mam pytanka, jakie będą najlepiej pasowały do mojego golfa gdy zechcę go opuścić na glebe dajcie jakieś linki na allegro. Myślę coś z dużym rantem, dajcie jakieś rozsądne propozycje.
mazi30, a powiedz czy jeszcze chcesz cos szerokiego czy nie za bardzo
przy 15" bedzie trzeba dosc mocno posadzic golfine na glebe jezeli niechcesz miec przeswitu miedzu nadkolem a kolem!
i dobrze by bylo wiedziec do jakiej kwoty ??
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
a więc tak.
1. Fele tak max do 1200 (chociaż tańszymi nie pogardze)
2. No właśnie z tym opuiszczeniem na glebe nie bardzo bo jak go opuszcze to będe pod dupą czuł asfalt bo w naszym kraju drogi są po h.... fest ! Więc w tej kwestii może 14'' nie wiem pomóżcie
3. co do tych feld co teraz daliście nie w moim guście (duży rant ma być) chociaż te 3 od risera całkiem niezłe
mazi30,przy 15' z szerokim rantem zeby to jakos wygladalo to trzeba by bylo mocno posadzic golfa na glebe.
pozatym ja na twoim miejscu bardziej celowal bym w 16'
Czy 195/50/15 nie da zbyt dużego prześwitu miedzy kołem a błotnikiem ? W ogóle to myślalem nad 45 ale to już chyba całkiem do bani będzie i musiałbym celować w 16'. Wolałbym pozostać przy 15'
I jeszcze kwestia czy przy szerokości felgi 6,5 szerokosc opony 205 nie bedzie zbyt szeroka ? Widzialem kiedys cos takiego i paskudnie wyglądało wiec wole zostac przy 195 albo szukać szerszych felg. Do wiosny jeszcze daleko ale juz sie rozglądam i zbieram $
_________________ DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA - WSZYSTKIE MODELE
Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-12-28, 11:41
tez mam ten sam problem. CHce na wiosne kupic alu 15" bo teraz mam 14" stal i jakie opony do tego dobrac zeby bardziej wypelnilo nadkola? w przyszłosci gleba max -40 jezeli mozna to nazwac glebą
Rider przy 9j na tyle będzie musiał mieć twardy zawias w tyle i kombinować z rantami - wiem z własnego doświadczenia
Propozycja 2 jest mistrzowska tylko ta cena
kev opona w rozmiarze 205 na feldze 6,5j będzie strasznie wyglądać, ja mam z przodu felge 7,5j z et35 nie wystaje za obrys samochodu ale opona pasuje jak ulał i chce dać 195 bo 205 na takiej feldze mi się nie podoba a co dopiero na węższej
mazi30 odp.2 Co do gleby i jeżdżeniu tyłkiem po asfalcie i naszych strasznych drogach to też tak myślałem, ale nie taki straszny diabeł jak go malują, teraz mam 16 i mam wysoko a miałem 13 stalówki i gwinta prawie do dołu skręconego i dało się jeździć bez problemu, raz tylko zahaczyłem spodem ale przy 5 osobach w aucie. A moje obniżenie było tak na oko jakieś -75
Nowal jeśli chcesz wypełnić nadkole to musisz szukać opony z dużym rozmiarem, np 195/55 lub 195/60 tylko opona wtedy jak balon wygląda co mi się nie podoba Przy 15' i glebie -40 jak założysz */50 będzie odpowiednio
PS. Ale się rozpisałem i nie każdy musi zgadzać się z moją opinią.
Widziałem podobne alu w tym temacie http://www.golf3.pl/topic...dlo-vt11457.htm popatrz i sam ocen jak golf wyglada na takim felunku.. A co do gleby to 15' lub 16 bedzie odpowiednia. Ale i tak uważam że gleba to podstawa Proponuje Tobie delikatnie -40 wystarczy zakładaj same sprężynki -40 na zwykłe amory, przy większej polecam całe zawieszenie zmienić bo szybko wykończysz seryjne amorki.
A co do gleby to 15' lub 16 bedzie odpowiednia. Ale i tak uważam że gleba to podstawa Proponuje Tobie delikatnie -40 wystarczy zakładaj same sprężynki -40 na zwykłe amory, przy większej polecam całe zawieszenie zmienić bo szybko wykończysz seryjne amorki
w sumie może i racja 15'' starczy do tego same sprężynki -40 na zwykłe amory chyba nie rozpierdykają mi się co? i chyba coś takiego założę.