Silnik: 1.8i B + GAZ / GT Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 16 Lut 2008 Posty: 79 Skąd: Sandomierz
Wysłany: 2008-10-30, 22:49 Jaki komplecik kół zimówych do GT? Pomóżcie :)
Drodzy Forumowicze mam do Was pytanie, nie miałem doświadczenia jeżeli chodzi dobranie
opon zimowych do Gofera, w sumie autko mam od sezonu letniego a zimówek od poprzedniego
właściciela nie dostałem więc moje pytanie jest następujące - jakie opony a raczej mam na myśli nawet całe koła (felgi stalowe + opony zimówki) wrzucić do swojego VW? Dodam iż próbowałem włożyć 175/70 R13 na feldze z et38, tył jak najbardziej OK ale przód się nie nadaje - wewnętrzna część felgi po prostu wadzi o zacisk przedniego hamulca, nie da się założyć 13' przynajmniej do GT na przód. 13' więc odpadają, co dalej? Na lato miałem wrzucone 185/55 R15 z felaskami BBS od Golfa II, bardzo fajnie się trzymały tylko to ET tej felgi niezaciekawe i przy obciążeniu lubiły zaczepić o kielichy. No ale lato to lato natomiast co na zimę do mojego GT? Jakie ET stalówki? Jaka opona jeżeli chodzi o wymiary? Jaki byłby najbardziej odpowiedni i uniwersalny rozmiar opony na zimę? Proszę o podpowiedzi Serdecznie pozdrawiam!
Silnik: 1.8i B + GAZ / GT Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 16 Lut 2008 Posty: 79 Skąd: Sandomierz
Wysłany: 2008-11-11, 13:19 Czy takie zimówki pasują do GT?
Witam serdecznie!
Moje pytanie jest następujące (ponieważ już raz się naciąłem i wole być ostrożny), chciałem zapytać czy do mojego GT bez szwanku wejdą felaski 4X100 6JX14 ET45 o otw. centrującym 57,1mm z oponkami 175/65R14 tak by nic nie tarło o zacisk i tego typu podobne problemy??
Proszę o pomoc, pozdrawiam
PROSZE O NIE TWORZENIE NOWEGO TEMATU O PODOBNYM WĄTKU