Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 08 Lis 2007 Posty: 180 Skąd: 64-100 Leszno
Wysłany: 2008-10-03, 11:26
Witam. Każda zimowa opona będzie lepsza od całorocznych. Musi być wąska,mieć dużo lamel i nacięć i co najważniejsze grubość bieżnika min 7mm.Wybór jest ogromny. Wiadomo że zima to nie lato i nie ma się co spodziewać takiej jazdy jak na suchej drodze.Opony zmieniamy nie gdy spadnie śnieg ale gdy temperatury spadną poniżej 4-5 st.
[ Dodano: 2008-10-03, 12:28 ]
no i wiadomo...NOGA Z GAZU !
Wiosną kupiłem Golfa z takimi samymi oponami na przedniej osi. Opony sa dosyc miekkie, bo latem łatwo było na nich laczki skopcic, wiec na zime powinny pasowac, bo własnie w zimówkach o to chodzi, zeby mieszanka była odpowiednio miekka, wiadomo ze całoroczne są twardsze i nie poradzą sobie tak dobrze ze sniegiem czy lodem. Ale nie polecam jazdy latem na nich, bo szybko je zjeździłem i dla mnie juz na zime sie nie nadadzą wiec ogólnie oponki powinny byc moim zdaniem.