Sądzę, że felgi przygotowujesz już na zimę? Jak tak to polecam najzwyklejszą czerń. Oczywiście według uznania można zastosować połysk, mat itp. Jednak czarny ma to do siebie, że nie widać tak bardzo, jak fela zacznie rdzewieć, co jest nieuniknione od warunków panujących zimą.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2011-09-28, 20:10
Ja śmignąłem na biało zwykłą emalią Dekoral i w pół zimy zrobiły się żółte, po części od rdzy a po części od temperatury. Teraz będę malował na czarno.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Normalna farba odpada ...
ja malowałem Hammerite mat czarny i przejeździłem 2 zimy i nic nie ruszyło
a na lato psiukałem farbami motip-em do zacisków samochodowych
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 398 Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-11-09, 17:35
toście mnie teraz dobili, od dwóch dni walczyłem z felgami ( brązowymi ) i wystrzeliłem je na biało , sztuka, jakość się objeździ. Na wiosnę i tak idą do piaskowania bo takie czyszczenie szczotką i papierkiem to można o dupę stłuc
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2011-11-09, 17:39
thomasg napisał/a:
toście mnie teraz dobili, od dwóch dni walczyłem z felgami ( brązowymi ) i wystrzeliłem je na biało , sztuka, jakość się objeździ. Na wiosnę i tak idą do piaskowania bo takie czyszczenie szczotką i papierkiem to można o dupę stłuc
czekamy na fotki felg świeżo pomalowanych i po zdjęciu wiosną Ciekawe jaka będzie różnica
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę