Wysłany: 2008-08-28, 07:18 Czy każda opona r14 wejdzie na felgę r14?
Witam,
Mam opony tył: 195/65 R14 a przód: 185/60 R14. Nie znam się na tym, więc moje typanie może wydać się dość prozaiczne:
Czy opony o dowolnej szerokości i profilu wejdą na felgę stalową R14? Czy mogę kupić np. nowy kommplet czterech takich samych opon 185/65R14 i z założeniem nie będzie problemu, czy trzymać się rozmiarówki poprzedniego właściciela ?
Dziekuje z góry za odpowiedź
Szerokości!
_________________ "Siła płynie z krwią, duma razem z nią..."
Na feldze nie ma oznaczenia szerokości opony. Jeśli chcesz wcisnąć 185/65/R14 na te felgi co miałeś to powinny podejść chociaż ja szukałabym profilu 60 na 14 jak już Nawiązując do tematu szerokość opony jest zależna od szerokości felgi.
każda opona R14 wejdzie na felgę 14", no chyba ze znajdziesz tak szerokie opony ze nie będzie opcji ich naciągnąć ale poza takimi extremalnymi przypadkami to opone dobierz wg uznania, najlepiej szerokość 195 lub 185, a profil w zależności jaki ci pasuje
laksiak, dokładnie na r14 to profilek 60, ewentualnie 65 max
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA