Wysłany: 2008-11-23, 13:52 czy felgi od astry I pasuja do golfa?
kupilem wczoraj opony z felgami i felgi sa do astry zalozylem je fakt pasuja ale felga weszla dopiero jak przykrecalem sruby a czy pozniej przy zmianie bede mial problemy z sciagnieciem ich?
_________________ Łukasz.
seb [Usunięty]
Wysłany: 2008-11-23, 14:06
Masz pewnie nie ten otwor centrujacy ( ten w srodku felgi ) skoro felgi weszly dzieki dokrecaniu, bedzie problem z ich sciagnieciem niestety.
Silnik: pracuje Pomogła: 1 raz Wiek: 28 Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 69 Skąd: warszawa
Wysłany: 2008-11-23, 14:11
seb, hmm a pierścien centrujący coś pomoże hmmm? gdyby byl luz by pomógł ale jak jest ciasno to w drugą strone to chyba nie dziala.
lukas2087, jezeli są to stalówki nie za pierwszej jakości ktorych ci nie bedzie szkoda to pozniej bedzie traktowanie jej z kopa albo młotkiem zeby zdjąć.
no to taką stalówke niestety będziesz musiał na siłe ściągać i naprawde nie pójdzie lekko orginalne felgi z astry są mają troche za wąske otwory na piaste bo opel ma minimalnie węższą pisate niż VW, jak już uda Ci sie ściągnąć te felgi to polecam te otwory troszke oszlifować od środka...
jak juz tak calkiem nie bedzie chcialo zejsc to po nacinam przy piascie i lzej zejdzie a felg mi nie szkoda bo na wiosne bede kupowal alusy to wtedy przeloze zimowki na felgi od golfa
_________________ Łukasz.
seb [Usunięty]
Wysłany: 2008-11-23, 17:36
kolibera, mialem na mysli ten otwor w srodku felgi bez pierscienia
Silnik: 1.8 TDCI Pomógł: 47 razy Dołączył: 20 Sie 2007 Posty: 933 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2008-11-23, 17:51
lukas2087 napisał/a:
jak juz tak calkiem nie bedzie chcialo zejsc to po nacinam przy piascie i lzej zejdzie a felg mi nie szkoda bo na wiosne bede kupowal alusy to wtedy przeloze zimowki na felgi od golfa
to też dobre rozwiązanie ale zastanowiłeś się nad tym co bedzie jeżeli złapiesz pane zanim zdążysz zmienic na zimówki to wtedy może byc zgroza na trasie w szczerym polu a fela nie chce zejśc życze powodzenia i abyś dojeździł do wymiany z zimówek na letnie pozdrawiam
ja tez własnie dzis zakładamłem zimówki od Opla. Tym samym sposobem bo nie chiały weisc. :0 czyli trzeba wozic młotek i jakąs deskie niedużą zeby nie zniszczyc felg ..pozdr.